Ovidiu Burca Dinamo HERMANNSTADT - DINAMO Ionut Chirila Superliga Ovidiu Burcă / Dinamo

Antrenorul care îi vânează postul lui Ovidiu Burcă! A fost și la Sibiu, la Hermannstadt - Dinamo

Dinamo nu-și revine în campionat, acolo unde nu a mai câștigat din luna august.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Octombrie 2023, 11:14
Data actualizarii: Joi 26 Octombrie 2023, 11:14

Chiar dacă au apărut zvonuri că Ovidiu Burcă (43 de ani) ar putea pleca de la echipă în următoarea perioadă, conducerea clubului l-a asigurat pe antrenor de toată susținerea.

Pentru Dinamo urmează meciul din campionat cu Poli Iași, programat vineri, de la ora 20:30. Partida poate fi decisivă pentru soarta lui Burcă, antrenor care a depășit recent borna de 50 de meciuri pe banca ”roș-albilor”.

Ionuț Chirilă îi vânează postul lui Ovidiu Burcă

În tot acest timp, Ionuț Chirilă (57 de ani) urmărește atent tot ce se întâmplă la clubul său de suflet, pe care a declarat în mai multe rânduri că își dorește să-l antreneze

Tehnicianul, liber de contract de mai bine de doi ani, de când s-a despărțit de Academica Clinceni, a urmărit și meciul cu Hermannstadt de la Sibiu și este prezent în preajma acționarilor din Red&White, scrie GSP.ro.

Ionuț Chirilă le-a pregătit pe Electromagnetica, CSM Focșani, Jiul Petroșani, UTA Arad, Concordia Chiajna, Poli Iași, ASA Târgu Mureș și Academica Clinceni.

Cel mai lung ”mandat” al său ca antrenor a fost la Concordia Chiajna, unde a strâns 23 de meciuri, între iunie 2013 și martie 2014.

Ionuț Chirilă: ”Ce mai trebuia să demonstrez?”

Eu trebuia să fiu antrenor de 20 de ani la Dinamo. Faptul că nu mi s-a dat Dinamo a fost o crimă. Ce mai trebuia să facă Ionuț Chirilă ca să i se dea Dinamo, după ce a făcut o generație fabuloasă despre care tot fotbalul românesc a spus că este Barcelona României și a câștigat patru titluri consecutive de campioni naționali?

Ce mai trebuia să demonstrez? De ce am parcurs toate aceste lucruri? Pentru că vorbim de Dinamo. Este un club care a trebuit să construiască și nu să cumpere și să transforme jucătorii tineri din perspectivă în certitudini.

Un antrenor trebuie să demonstreze că din jucătorul de 19 ani cu 1.500 de dolari salariu/lună, îl aduce la complexitatea tehnico-tactică, fizică și mentală (n.r. a jucătorului matur). Păi ce mai trebuia să facă Ionuț Chirilă ca să primească Dinamo? După tot acest parcurs și după toate aceste etape care l-au adus la experiența indubitabilă de a manageria tehnic un club ca Dinamo”, a spus Ionuț Chirilă, potrivit iAMSport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!