FOTO Momentul istoric din fotbalul românesc, ”acaparat” de Universitatea Craiova a lui Adrian Mititelu!

Universitatea Craiova Adrian Mititelu Mihai Rotaru Roland Agalliu Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 04 Iunie 2024, 13:29
Data actualizarii: Marti 04 Iunie 2024, 13:33

U Craiova 1948 Club Sportiv SA (Mihai Rotaru) și FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA (Adrian Mititelu) sunt cele două echipe care se revendică de la vechea Universitatea Craiova.

Defuncta Universitatea Craiova, fosta ”Craiova Maxima” din anii '80, este și echipa din România la care a jucat primul stranier de după Revoluția din 1989, albanezul Roland Agalliu, care a debutat în iunie 1991.

Dintre cele două cluburi care se revendică de la Universitatea Craiova, cu denumirile oficiale, conform FRF, U Craiova 1948 Club Sportiv SA (Mihai Rotaru) și FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA (Adrian Mititelu), oltenii lui Mititelu au fost cei care au considerat importantă aducerea aminte a evenimentului inedit pentru începutul anilor '90.

”33 de ani de debutul lui Roland Agalliu, primul jucător străin din Liga I de după Revoluție.

Jucătorul albanez debuta la vârsta de 29 de ani, pe 2 iunie 1991, pentru FC Universitatea Craiova, în partida terminată la egalitate, 1-1, cu Jiul Petroșani.

Roland Agalliu a jucat pe poziția de mijlocaș și atacant în 18 partide în care a marcat 3 goluri.

El intra în meci în minutul 30, în locul lui Gîrleșteanu, devenind primul stranier care debuta în Divizia A după Revoluție.

Roland Agalliu are în palmares titlul de campion și Cupa României în sezonul 1990/1991, câștigate cu FC Universitatea Craiova.

Acesta a contribuit decisiv în penultimul meci al sezonului 1990/1991, pe 16 iunie 1991, atunci când a marcat un gol în victoria cu 2-0 împotriva Corvinului Hunedoara. Datorită acestei victorii, echipa și-a păstrat poziția de lider al Diviei A, urmând să câștige titlul etapa următoare.

Acest gol a fost memorabil și din cauza faptului că Roland Agalliu a confundat galeria noastră cu cea a Corvinului Hunedoara, din pricina culorilor identice, alb și albastru. După golul marcat, acesta a alergat să se bucure alături de suporterii echipei hunedorene, fiind admonestat de către ei”, a postat Craiova lui Mititelu pe pagina oficială de Facebook a echipei.

După Craiova, Agalliu a mai jucat în sezonul 1992-1993 la Oțelul Galați, iar ulterior s-a stabilit în Austria.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!