Mihai Stoica a analizat ultimele mutări de la Rapid: „Șucu nu e foarte supărat”

Mihai Stoica dan sucu MM Stoica Neil Lennon Rapid Bucuresti Superliga Elias Charalambous, Mihai Stoica / Foto - Gabriel Chirea
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2024, 12:02
Data actualizarii: Luni 03 Iunie 2024, 12:05

Rapid București a intrat într-o nouă eră sub conducerea lui Dan Șucu, dar finalul sezonului recent încheiat a fost dezamăgitor pentru fanii giuleșteni. 

Pentru a asigura un sezon competitiv 2024-2025, clubul l-a desemnat pe nord-irlandezul Neil Lennon ca antrenor principal, chiar dacă Marius Șumudică era liber de contract. Acest aspect a fost analizat de Mihai Stoicac, președintele CA al FCSB.

Stoica despre decizia de a-l alege pe Lennon în locul lui Șumudică

MM Stoica a discutat despre alegerea clubului de a-l aduce pe Neil Lennon, în ciuda faptului că Marius Șumudică, o figură legată de istoria Rapidului, era disponibil. El a scos în evidență că există două abordări în alegerea unui antrenor: fie se optează pentru un profesionist cu un CV impresionant, fie pentru cineva cu legături puternice cu clubul. 

  • Mihai Stoica / Foto: Gabriel Chirea

”Aici este o chestie de abordare. Abordarea poate fi 'vreau profesionist' sau 'vreau un om care e legat indisolubil de istoria clubului Rapid'. Este un punct de vedere şi este normal ca oamenii să vorbească, mai ales cei care au chiar legătură.

Pe mine mă enervează, la un moment dat, când vorbesc de noi (n.r. FCSB) unii care n-au avut mare legătură, dar oamenii care au făcut... Dani Coman, până la urmă, a făcut istorie la Rapid. Era portarul titular al echipei care a jucat sfert de finală (n.r. în Cupa UEFA)

Dani Coman a închis poarta la Hamburg şi ce traseu a avut. Atunci, Rapid a avut un traseu mai greu decât al nostru, în 2005-2006. Au avut Feyenoord înainte de grupe şi după au scos trei echipe din Germania. Au avut traseu foarte, foarte greu.

Eu cred că nici Şucu nu e foarte supărat pe cei care îşi exprimă opinia, cum a făcut-o Dani Coman, într-un mod civilizat. Singura decizie care e clar că e cea mai importantă e faptul că l-ai avut pe Şumudică liber şi nu l-ai pus. Atât. Şi ai preferat să aduci un antrenor cu CV şi cu nume mare afară pentru că te gândeşti că asta e reţeta succesului”, a declarat Mihai Stoica, conform Orange Sport.

CV-ul lui Neil Lennon

Neil Lennon vine la Rapid cu un CV impresionant, unde putem observa o serie de realizări notabile în cariera sa de antrenor, începută acum 14 ani în Scoția.

  • Celtic Glasgow: A câștigat de cinci ori campionatul Scoției (2012, 2013, 2014, 2019, 2020) și de patru ori Cupa Scoției (2011, 2013, 2019, 2020). A triumfat și în Cupa Ligii Scoției în 2020.
  • Hibernian FC: A câștigat liga secundă scoțiană în 2017.
  • Omonia Nicosia: A câștigat Cupa Ciprului în 2022.
  • Premii individuale: A fost numit Antrenorul anului în Scoția de trei ori (2012, 2013, 2020).
  • Rezultate internaționale: A obținut o victorie istorică împotriva Barcelonei (2-1) în grupele Champions League în 2012 și a calificat Celtic în optimile UEFA Champions League în sezonul 2012-2013.
  • Scouting: A adus jucători de mare valoare, precum Virgil van Dijk de la Groningen la Celtic în 2013.

Neil Lennon are o reputație solidă în fotbalul european și rămâne de văzut dacă va reuși să își adapteze stilul de joc pentru a avea succes la Rapid București.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!