Mihai Rotaru anunță, după titlul câștigat de FCSB: ”Nu l-am felicitat pe Gigi Becali, ci pe el!”

FCSB Gigi Becali Mihai Rotaru Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 30 Aprilie 2024, 18:17
Data actualizarii: Marti 30 Aprilie 2024, 18:16

FCSB a câștigat titlul cu trei etape înainte de încheierea sezonului regulat.

Clubul din Berceni și-a trecut în cont primul titlu câștigat în noul format al campionatului - play-off, play-out - după ce a învins-o pe Farul Constanța sâmbătă, în etapa #7, cu 2-1.

Mihai Rotaru anunță, după titlul câștigat de FCSB: ”Nu l-am felicitat pe Gigi Becali, ci pe el!”

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, contracandidata directă la titlu a FCSB-ului, a vorbit după campionatul câștigat de rivala din Capitală și a menționat că singurul pe care l-a felicitat pentru succesul din actuala stagiune a fost Valeriu Argăseală, președintele clubului.

”Nu l-am felicitat pe Gigi Becali, ci l-am felicitat pe Valeriu Argăseală. Eu nu felicit o persoană, ci felicit un club. Din punctul meu de vedere, Argăseală este reprezentantul clubului FCSB. Nu poți să feliciți un patron. Pe Argăseală l-am felicitat, atât!

Nu am discutat cu domnia sa (n.r. Gigi Becali) de când a devenit campionul României. La distanța asta de puncte și la parcursul pe care l-a avut, în condițiile actuale de competiție, este un titlu meritat. Nu avem de ce să n-o spunem sau să nu recunoaștem.

Nu cunosc strategia lor pentru meciul cu Universitatea Craiova. Să vină să joace dezinvolt. Au jucători de calitate în lot și tineri foarte buni. Sunt jucători interesanți, cum și noi avem jucători interesanți și cred că va fi un meci frumos.

Nu va fi neapărat un meci de luptă, dar cred că va face o reclamă bună fotbalului.

Nu mă intereseză strategia domnului Becali, ci mă interesează că noi să ne facem treaba, să muncim, să ne antrenăm până curge ultimul strop de transpirație din noi, să pregătim bine meciul și după care să facem cinste fotbalului. Întotdeauna nu știi care este direcția bună sau rea.

Vom vedea luni după meci, dacă a fost bine sau rău pentru Universitatea Craiova”, a spus Mihai Rotaru, potrivit Fanatik.

Cum arată clasamentul play-off-ului la finalul etapei a șaptea

  • 1. FCSB - 49 de puncte
  • 2. Universitatea Craiova - 37 de puncte
  • 3. CFR Cluj - 37 de puncte
  • 4. Farul Constanța - 35 de puncte
  • 5. Rapid - 29 de puncte
  • 6. Sepsi OSK - 28 de puncte

Câți bani poate încasa FCSB în scenariul SF al lui Gigi Becali

Becali nu țintește, însă, doar titlul de campion, ci și un parcurs senzațional în cupele europene. Omul de afaceri a anunțat că nu va da prime jucătorilor pentru câștigarea titlului, ci doar dacă aceștia vor aduce bani în conturile clubului.

Acest lucru este posibil doar cu un parcurs cât mai bun în competițiile organizate de UEFA. Dacă va câștiga titlul, FCSB va începe din primul tur preliminar, iar dacă va reuși să treacă va fi recompensată cu 280.000 de euro.

Suma primită din partea UEFA va crește în următoarele două tururi preliminare. În turul doi și trei, FCSB ar putea primi 380.000, respectiv 480.000 de euro.

În play-off, FCSB ar putea încasa nu mai puțin de cinci milioane de euro, iar accederea în grupe este premiată cu 15,6 milioane de euro. În total, dacă i-ar îndeplini visul lui Gigi Becali, Florinel Coman și compania ar aduce în conturile clubului din Berceni nu mai puțin de 21,7 milioane de euro!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!