Marian Iancu se întoarce în fotbal! "Ar fi păcat să nu ajut" 

Marian Iancu Poli Timisoara Superliga Superliga Marian Iancu
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2024, 13:40
Data actualizarii: Duminica 19 Mai 2024, 13:40

Marian Iancu, fostul finanțator al echipei Poli Timișoara din perioada 2005-2013, își exprimă dorința de a reveni în peisajul fotbalului timișorean odată ce noul stadion va fi finalizat. 

În anul 2014, omul de afaceri a fost condamnat la 14 ani de închisoare în dosarul RAFO, după ce a fost acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală. Fostul patron de la Poli Timișoara a fost eliberat în luna iunie anului 2023.

Marian Iancu a declarat că are informații sigure privind construcția iminentă a noii arene din Timișoara, în locul vechiului stadion "Dan Păltinișanu", care va deveni a doua ca mărime din România.

  • Marian Iancu

"Am jucat cu medie de 18.000 de spectatori pe vechiul Dan Păltinișanu, timp de vreo 6-7 ani. Acolo nu moare această plăcere și dorință de a vedea fotbal", a afirmat Marian Iancu, conform Sport Total.

Planurile lui Iancu pentru noul proiect

Deși entuziasmat de posibilitatea revenirii la Poli Timișoara, Marian Iancu a ținut să precizeze că nu dorește să redevină acționar majoritar. Afaceristul vizează la un rol mai puțin dominant, alături de alte companii puternice care să susțină proiectul financiar și logistic.

"Nu mai sunt dispus să mă angajez total, nu urmăresc să fiu un investitor cu putere de decizie. Vreau să mă alătur unui proiect, să merg cu una, două, trei companii puternice să investească, acționari semnificativi, dar minoritari. Cunosc bine fenomenul, foarte bine și ar fi păcat să nu ajut", a explicat Iancu.

Cu un istoric bogat în fotbalul bănățean și cu cunoștințe foarte bune în specificul acestuia, Marian Iancu vede în construcția noului stadion o șansă unică de a readuce Poli Timișoara în prim-planul fotbalului românesc. El consideră că un asemenea proiect ar stimula emoția colectivă și ar aduce din nou publicul timișorean în tribune.

"Poate și la Timișoara reînvie fotbalul cu ocazia asta (n.r - a sărbătorilor pascale), e un semn bun. Sper să se țină de cuvânt și am toate datele că se vor ține de cuvânt și vor începe construcția noului stadion, unul fabulos, probabil al doilea din țară", a continuat Marian Iancu.

Cum o duce Poli Timișoara la momentul actual

În prezent, Politehnica Timișoara evoluează în Liga a III-a și se află într-o poziție promițătoare în play-off, unde se clasează pe locul doi cu 54 de puncte și se luptă pentru promovare.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!