Marian Iancu revine în fotbal: ”O să fiu unul dintre acționarii clubului”

Marian Iancu Fotbal intern Marian Iancu
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2024, 10:58
Data actualizarii: Vineri 17 Mai 2024, 10:57

Marian Iancu e fost patron la Poli Timișoara.

Omul de afaceri a dezvăluit recent că se gândește să revină în fotbal. Marian Iancu vrea să investească la Poli Timișoara și a mărturisit că se fac demersuri pentru reconstruirea stadionului ”Dan Păltinișanu”.

Marian Iancu revine în fotbal: ”O să fiu unul dintre acționarii clubului”

”Sunt foarte atent la Timişoara. Fenomenul fotbalistic bănăţean îl cunosc foarte bine. Ştiu la ce intensitate se consumă fotbalul acolo. Ştiu ce ar însemna impactul construirii unui stadion la nivelul celui care se are în vedere. Iată că s-au depăşit toate etapele necesare soluţiei investiţionale din partea Guvernului.

Din câte cunosc, din primăvară se va începe demolarea vechiului stadion „Dan Păltinişanu”, iar apoi va începe construirea unui nou stadion, probabil al doilea cel mai mare din ţară. Eu cunosc foarte bine ce se întâmplă acolo şi cochetez să investesc ca un acţionar ponderat, nu majoritar. Mă gândesc să fiu unul din acţionarii de la Poli Timişoara. Îi ajut cu experienţa mea, cunosc fenomenul de acolo.

Sunt compatibil, ca rapidist, cu spiritul bănăţean. Gândesc la fel cele două galerii, două echipe curate, deci Timişoara este în vizorul meu”, a spus Marian Iancu, potrivit OrangeSport.

Starurile lui Marian Iancu la Poli Timișoara: Torje și Gigel Bucur

Marian Iancu, fost președinte al societății Balkan Petroleum, a devenit cunoscut în fotbal după ce cumpărat clubul Poli Timișoara în iarna lui 2005 de la fostul internațional Anton Doboș. În cei șase ani în care Iancu a investit la Timișoara, clubul a plătit aproximativ 21,5 milioane de euro pe achiziționarea a 101 jucători.

Bănățenii au reușit să-și vândă fotbaliști pe sume importante, cei mai reprezentativi dintre aceștia fiind Gabi Torje (2,5 milioane de euro plătiți de Dinamo) și Gigel Bucur (Kuban Krasnodar l-a luat cu 2 milioane de euro). În total, Poli a încasat în cei șase ani 13,7 milioane de euro din vânzarea de jucători.

Mândria lui Marian Iancu: a eliminat-o pe Șahtior

Momentul de vârf al lui Poli sub conducerea lui Marian Iancu a avut loc în 2010, când Poli a eliminat Șahtior Donețk, echipă pregătită de Mircea Lucescu, în turul trei al calificărilor din Champions League (2-2 în deplasare și 0-0 acasă). În barajul pentru grupe, Timișoara a fost eliminată de VfB Suttgart (0-2 acasă / 0-0 în deplasare)

Potrivit anchetatorilor din cazul RAFO, fostul patron de la Poli Timișoara şi colaboratorii săi au prejudiciat bugetul de stat pentru că nu au plătit impozitul pe profit de 806,2 miliarde lei şi prin TVA nelegal dedus de 550,3 miliarde, rezultând un prejudiciu total de 1.356.5 miliarde de lei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!