SPECIAL Emoție, tandrețe și perseverență. Cum se antrenează micii dansatori ai României de la ”Dance Cool”

Dance Cool dans sportiv Sporturi
Vali Andronescu
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2024, 12:54
Data actualizarii: Duminica 19 Mai 2024, 12:53

Sport.ro vă prezintă o ședință de pregătire la școala de dans ”Dance Cool” din orașul Buzău.

Sub egida Federației Române de Dans Sportiv, clubul ”Dance Cool” activează de peste 20 de ani în lumea dansului sportiv din România. Cu fruntea sus, spatele drept și o ambiție covârșitoare, copiii cântă, se mișcă și se distrează pe cele mai tari ritmuri contemporane.

Poate unii se gândesc la cuplul Mihai Petre și Elwira, doi dansatori români celebri, dar ei, copiii care susțin antrenamente la ”Dance Cool”, sunt fascinați de cei doi instructori ai clubului: frații Alex și Dragoș Nedelcu.

Doi dansatori cu o sumedenie de trofee câștigate. Doi dansatori care practică dansul sportiv de la cea mai fragedă vârstă și nu se mai pot despărți de el. Au crescut dansând. Au crescut în ritm de dans.

Și copiii îi venerează. ”Dragoș, hai să dansezi cu noi”. E forfotă când apare în sală. Și în clipele respective nu mai există oboseală sau apăsări sufletești. Uită de tot și își demonstrează cu tandrețe clasa alături de copiii de la ”Dance Cool”. Până și părinții sunt uluiți de mișcările lui.

Iar după antrenamente stă de vorbă cu elevii săi. Îi învață, le explică. Fără să schițeze un gest, copiii îl ascultă. Și rămân uimiți și ei când văd pe pereții sălii de dans trofeele cucerite de el. ”Asta e a ta, nu?”, ”Dar și trofeul ăsta?”, ”Ai fost și aici, Dragoș?”.

Și când dansează, copiii trag cu ochiul la el. Iar el le zâmbește în permanență.

Vals Lent, Tango, Vals Vienez, Slow Fox și Quick Step sau Samba, Cha Cha, Rumba, Paso Dobble și Jive. Unii știu câteva practici. Alții le cunosc pe toate. Și nu ezită să se etaleze în fața publicului format din părinți. Ca la competiții să facă tot ce le stă în cale pentru a afișa un trofeu la sala de dans a clubului ”Dance Cool”.

VIDEO | Alexia Cazan & Bianca Ștefănescu / dansul Cha Cha, Latino

VIDEO | Daria Ionescu & Mihai Ghioca / dansul Vals Lent, Standard

VIDEO | Anda Alexandrescu & Dennis Săraru / dansul Samba, Latino

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!