GALERIE FOTO Lucrurile se mișcă greu la Rapid. Cum arată primul "11" al giuleștenilor, înainte de plecarea în Slovenia

Rapid mercato rapid mercato vara 2024 Neil Lennon transferuri rapid Superliga Neil Lennon / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Iunie 2024, 16:14
Data actualizarii: Luni 24 Iunie 2024, 16:17

În ciuda pretențiilor mari pentru sezonul următor, Rapid are puține noutăți în lot.

Echipa se pregătește în cantonamentul de la Curtea de Argeş, dar achizițiile pentru întărirea lotului întârzie să apară. 

Multe pierderi, puține sosiri importante la echipă

Deși Neil Lennon, noul antrenor al giuleștenilor, a spus că așteaptă mai mulți jucători până la startul stagiului de pregătire din Slovenia (23 iunie - 5 iulie), conducerea cântărește atent cheltuielile, după ce în ultimele perioade de mercato a fost darnică, dar cu rezultate sportive modeste.

  • Neil Lennon / Foto - Gabriel Chirea

Rapid arată deocamdata mai "subțire" decât la finalul play-off-ului, după ce echipa s-a despărțit de veteranul Virgil Drăghia și nu i-a adus încă înlocuitor ca secundant pentru Aioani, de Ermal Krasniqi, atacantul cu șase goluri marcate în 17 meciuri, dar și de Alexandru Albu, Dragoș Grigore și Iulian Cristea, oameni cu greutate în vestiar. De asemenea, Cătălin Cîrjan a preferat să semneze cu Dinamo, după ce nu a primit prea multe șanse să arate ce poate la Rapid.

În plus, Rareș Pop, cel mai important transfer al verii pentru Rapid, va pierde o mare parte din pregătire alături de echipă, pentru că trebuie să dea examenul de Bacalaureat. Practic, Rapid nu poate arăta fanilor vreo schimbare în bine a primului "11", în condițiile în care Hromada a fost și în sezonul trecut la echipă și a fost cumpărat de la Slavia Praga, atacantul Gojkovic nu poate juca decât dacă Rrahmani este vândut, iar Pop nu va fi titular, cel puțin până nu se va integra complet în programul echipei. Există posibilitatea ca Rapid să mizeze în stagiunea 2024-2025 pe juniori din academie, dar și pe Micovschi, Vulturar, Pănoiu și Ignat, jucători reveniți după împrumuturi.  

Primul "11" probabil al Rapidului, cu jucătorii actuali:

Marian Aioani - Christopher Braun (Răzvan Onea), Cristian Săpunaru, Paul Iacob, Andrei Borza (U21 / Robert Bădescu U21) - JAKUB HROMADA, Mattias Kait (Xian Emmers) - Funsho Bamgboye (RAREȘ POP U21), Florent Hasani, Claudiu Petrila - Albion Rrahmani (LUKA GOJKOVIC)

Transferurile realizate de Rapid, în perioada de mercato vară 2024:

Antrenor - Neil Lennon (nou)

Veniri - Rareș Pop (UTA Arad / 700.000 de euro), Jakub Hromada (Slavia Praga / 500.000 de euro), Luka Gojkovic (FK Javor / gratis)

Reveniri după împrumuturi - Kevin Soni (Hapoel Ierusalim), Claudiu Micovschi (UTA Arad), Ștefan Pănoiu (FCU Cluj), Cătălin Vulturar (UTA Arad), Cristian Ignat (CS Mioveni), Alexandru Stan (CS Mioveni), Alexandru Crivac (Progresul Spartac), Codruț Sandu (LPS Clinceni), Rareș Stanciu (CS Tunari)

Plecări - Ermal Krasniqi (Sparta Praga / 2 milioane de euro), Alexandru Albu (contract încheiat), Dragoș Grigore (Buzău / gratis), Jakub Hromada (Slavia Praga / împrumut expirat), Cătălin Cîrjan (Arsenal / împrumut expirat), Iulian Cristea (FCU Cluj / gratis), Kevin Soni, Virgil Drăghia (contracte reziliate)

Foto - Gabriel Chirea

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!