Dan Șucu dă o veste incredibilă: "Rapid va avea un milion de acționari!"

dan sucu actionari rapid listare la bursa Rapid rapid actionari Superliga Dan Șucu / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 17:31
Data actualizarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 17:24

Rapid l-a prezentat astăzi pe Viorel Moldovan ca noul președinte al clubului.

Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid, a anunțat că nu vrea să devină proprietar unic la clubului, iar o listare la bursă va fi anunțată în viitorul apropiat. 

"Cheltuim 1 milion de euro pe an cu academia. Vrem cel puțin trei jucători la fiecare echipă națională" 

"Criteriul de performanță al academiei de juniori, care folosește resurse de aproximativ 1 milion de euro pe an, este de a promova cel puțin un jucător către echipa mare pe an. Practic, echipa mare cumpără cu 1 milion de euro un jucător tânăr de la academie. De când sunt aici, de la bun început ne-am gândit la a promova tineri. Atunci când a fost antrenor Adi Mutu a insistat pentru a avea alături în echipă un număr de jucători care făcuseră parte din echipa U21 care ajunsese în semifinale în 2019. I-am luat pe Costache, Ciobanu și Ștefan. 

  • Dan Șucu / Foto: Gabriel Chirea, PRO TV

Chiar dacă jucătorii nu mai sunt aici nu ne-am pierdut încrederea în direcția respectivă și peste 3 milioane de euro au fost investite în cei mai buni jucători tineri din România. Rareș Pop, Borza, Omar El Sawy, Petrila, Vulturar... Mie îmi place dorința publicului rapidist de a ajuta jucătorii tineri care intră în teren. 'Dă-i înainte, băiete!', 'Nu e nicio problemă!', 'Foarte bine!'.

Apreciez modul pozitiv în care sunt priviți, chiar și când fac și o greșeală, comparativ cu seniorii. Seniorii nu își permit prea multe greșeli. Noi ne-am propus ca la orice categorie de vârstă, juniori, tineret sau seniori, ca în maxim patru ani de zile, echipele naționale să nu aibă mai puțin de trei jucători de la Rapid. Deja la unele dintre criteriile acestea de performanță ne-am îndeplinit obiectivul.      

"Listarea la bursă nu este exact sistem socios"

Pentru echipa de seniori, bugetul de achiziții este unul separat. El este administrat în totalitate de președinte și de directorul sportiv. Tot ce are legătură cu venirile de jucători și cu plecările din club este operat de ei. Sperăm ca acesta va crește odată cu trecerea timpului. Acționarii pun sume importante și așteaptă să fie consultați, cred că e normal.

Premizele de la care am plecat la Rapid sunt relativ simple. Într-o perioadă rezonabilă de timp, în care clubul reușește în totalitate să stea pe propriile picioare din punct de vedere economic, avem perspectiva de a lista clubul la bursă. Nu ar trebui să vă întrebați 'Când va avea Rapidul un singur acționar?', ci 'Când va avea Rapidul un milion de acționari?'. Listarea la bursă nu este exact sistem socios, dar conduce cam la același rezultat, o orientare către business și performanță", a declarat Dan Șucu.

Foto - Gabriel Chirea   

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!