Liga I se afunda in prapastie, UEFA e cu ochii pe noi! Gianni Infantino vine la urmatoarea Adunare Generala a FRF

Autor: Sport.ro
Vineri 06 Februarie 2015, 08:58

	Liga I se afunda in prapastie, UEFA e cu ochii pe noi! Gianni Infantino vine la urmatoarea Adunare Generala a FRF

UEFA isi trimite un reprezentant la urmatoarea Adunare Generala a FRF. Sefii fotbalului romanesc vor sa adopte cateva masuri controversate pentru Liga I incepand din sezonul viitor.

UEFA il trimite pe Gianni Infantino la Bucuresti, la urmatoarea Adunare Generala din cadrul FRF, pentru a lua parte la modificarile de regulament pe care federalii vor sa le adopte la Liga I incepand cu sezonul viitor.

Anuntul a fost facut de secretarul general al Federatiei, Gheorghe Chivorchian, la Sport Total FM.

Cea mai controversata schimbare pentru Liga I, care a trecut deja de Comitetul Executiv, se refera la politica de transferuri ale cluburilor din prima liga. Echipele romanesti nu vor mai putea transfera fotbalisti extracomunitari care nu au cel putin trei selectii in ultimul an la echipa nationala.

Iustin Stefan, secretar general al LPF: "Alte masuri propuse pentru incurajarea cresterii tinerilor jucatori, asa numitii home-growth players, sunt: obligativitatea echipelor de a inregistra un lot de 25 de jucatori, intocmai ca in competitile UEFA si in campionatele puternice. Va deveni obligatoriu ca in locul de 25 de jucatori sa existe 4 jucatori creati la nivel national si 4 jucatori creati la nivel local. In ceea ce ii priveste pe fotbalistii extracomunitari, se va accepta legitimarea unui fotbalist non-UE doar daca in anul anterior transferului acesta a bifat cel putin 3 selectii la echipa nationala a tarii sale, indiferent de categoria de varsta."

"Avem o perioada tampon de un sezon si jumatate, adica pana la finalul turului sezonului 2016/2017. Aceasta perioada le va da voie echipelor sa-si clarifice problemele de lot."

O alta modificare se refera la schimbarea sistemului competitional, criticat de multi conducatori din Liga I, dar si de televiziunile care detin drepturile pentru difuzarea partidelor. Incepand cu sezonul urmator, Liga I va trece la sistemul playoff/playout, cu 14 echipe si cu puncte injumatatite dupa sezonul regulat.

Județele cu cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2. Ilfov rămâne pe primul loc
BRAT
Modifică setările cookies