Aliat GREU al Peluzei Sud in conflictul cu oficialii Stelei! Marius Lacatus e de partea suporterilor: "Ii inteleg!"

Peluza Sud nu recunoaste "FCSB" si a demarat luna trecuta campania "Nimeni la meci". Pe sudsteaua.ro, suporterii cer interventia urgenta a autoritatilor in conflictul dintre Steaua si MAPN.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Februarie 2015, 08:35
Data actualizarii: Vineri 06 Februarie 2015, 08:50

La fel ca suporterii de la Sud, Marius Lacatus nu concepe ca Steaua sa joace meciurile oficiale sub denumirea de FCSB.

Intr-o interventie telefonica la Sport.ro, legenda Stelei a recunoscut ca "intelege atitudinea suporterilor".

"Eu inca mai sper ca pana la inceperea campionatului, a meciurilor oficiale, sa se ajunga la un acord intre club si actualul Fotbal Club Steaua Bucuresti. Pentru ca nici eu, si cred ca niciun alt jucator care a trecut prin curtea Stelei, nu isi doreste ca actuala Steaua sa evolueze cu alte culori, cu alta emblema sau sa joace fara palmares. Ar fi destul de greu de digerat."

"Pe undeva ii inteleg pe suporteri, nu este deloc usor", a declarat Marius Lacatus la Sport.ro.

Peluza Sud a cerut interventia DNA

Suporterii de la Peluza Sud au postat ieri un comunicat pe sudsteaua.ro prin care cer interventia urgenta a autoritatilor, pentru a lamuri situatia critica in care a ajuns clubul Steaua.

Redam mai jos comunicatul integral:

In ultima perioada au aparut o serie de articole pertinente in presa care incearca sa redea intocmai situatia actuala de pe axa “Becali-Steaua-MApN”. In aceeasi masura observam ca replica intarzie sa apara, iar in acest sens, noi, suporterii de la Peluza Sud Steaua, solicitam urmatoarele:

1. DNA sa intreprinda o ancheta asupra modului in care a fost preluata sectia de fotbal. In prezenta stare de tacere a ambelor tabere, deducem ca adevaratii vinovati au motive intemeiate pentru a nu se afla adevarul. Aceasta tacere vine in momente tulburi, presarate cu arestari si scandaluri mediatice.

2. In paralel cu mult dorita ancheta a DNA-ului, actualul Ministru al Apararii Nationale sa justifice de ce pana acum nu s-a inceput o ancheta interna. Acest lucru este imperios necesar mai ales ca fostul Ministru al Apararii Nationale, Victor Babiuc, a fost gasit vinovat pentru afacerile ilegale intreprinse cu George Becali.

3. O pozitie oficiala a cadrelor militare desemnate in acest caz, in care sa explice care este implicarea generalului Zisu in tot acest proces avand in vedere evenimentele din trecutul nu foarte departat in care acest personaj parea a fi IMPOTRIVA lui George Becali, iar de curand sa se afle exact OPUSUL! Si mai ales de ce fostul procuror militar, generalul Dan Voinea (candva sef al Sectiei Parchetelor Militare din Ministerul Public), nu a fost lasat sa isi continue ancheta si in ceea ce priveste transferul gratuit de patrimoniu.

In lumina acestor solicitari normale si clarificatoare deopotriva, am dori sa remarcam dedicarea si implicarea in procesul pentru castigarea marcii Steaua a juristului Armatei, locotenent-colonel Florin Talpan. In aceeasi masura ne aratam indignarea cum de acest domn nu este prezentat opiniei publice si nu ii este promovata parerea, fiind singurul om dispus sa lupte pentru un ideal dupa ce ani la randul si noi am contestat aceleasi nedreptati. In toata aceasta perioada, Peluza Sud a dus o lupta continua cu conducerea clubului si cu toti cei care ne-au contestat, iar acum putem spune ca timpul ne da dreptate, intrucat trecerea clubului de la CSA la George Becali se dovedeste ca a fost facuta in mod ilicit. Astfel, demontam orice supozitie conform careia Peluza Sud ar sustine interesele cuiva si accentuam ideea ca cine vrea raul Stelei este dusmanul nostru.

Perdantii acestei situatii incerte ramanem noi, suporterii echipei Steaua Bucuresti, inca asteptand clarificarile necesare. In tot acest rastimp, ne gasim intr-o pozitie cel putin ciudata (asa cum a fost cazul multor alte echipe din fotbalul romanesc). Ne-am dat seama ca folosirea unui alt nume, oricare altul decat Steaua Bucuresti, nu ne reprezinta. Steaua Bucuresti a reprezentat intotdeauna un nume impunator, atat prin istorie cat si prin apartenenta la supranumele de echipa Armatei din Romania. Tocmai plecand de la aceste premise, ne regasim pasiunea si spiritul alaturi de sectiile Clubului Sportiv al Armatei si blamam atitudinea pasiva si servila a multor suporteri inca dispusi sa nu vada realitatea. Insusi Tudorel Stoica declara de curand ca niciodata o echipa avand un cu totul alt nume decat Steaua Bucuresti, nu poate fi detinatoarea palmaresului. Aceasta declaratie transanta si adevarata, intareste afirmatiile mult regretatului Stefan Sames despre perioada petrecuta, ca angajat, in cadrul clubului condus de Becali. Insa, in aceeasi masura, vine in totala contradictie cu declaratiile altui idol al copilariilor noastre, Helmuth Duckadam. Ii intelegem situatia ingrata in care se afla, insa iubirea noastra pentru Steaua Bucuresti nu are legatura cu situatia actuala de niciun fel. Cu siguranta si alte glorii steliste, care au scris istorie pentru acest club minunat, ar trebui sa isi expuna parerea in mod public si cat mai transant.

E nevoie ca toti stelistii sa ceara sa se faca DREPTATE si ca totul sa fie transparent si corect! E nevoie ca toti stelistii sa nu isi piarda speranta ca se va afla ADEVARUL! E nevoie ca toti stelistii sa inteleaga importanta momentului si indiferent de deciziile personale, sa aiba ONOARE si sa ramana INTEGRI! Inainte Steaua, inainte Sud!

Modifică setările cookies