Ionut Chirila antrenor CFR Dumitru Dragomir Superliga Ionut Chirila

Ionuț Chirilă a reacționat după ce a citit că a fost propus la CFR Cluj de Dumitru Dragomir

CFR Cluj debutează în Superliga sâmbătă, de la 21:30, cu Rapid, pe teren propriu.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Iulie 2022, 12:43
Data actualizarii: Vineri 15 Iulie 2022, 13:09

Eșecul neașteptat suferit de campioana României cu Pyunik Erevan l-a determinat pe Dumitru Dragomir să-l propună pe Ionuț Chirilă pentru funcția de antrenor al grupării din Gruia. Ultima dată la Concordia Chiajna, antrenorul stabilit în Nisa a fost recent propus și la Dinamo, formație pregătită în prezent de Iulian Mihăescu și Ionel Augustin. 

Chirilă, antrenor care a crescut la juniorii lui Dinamo o generație extraordinară, a reacționat după declarația lui Dragomir și a ținut să precizeze că eliminarea ardelenilor demonstrează mediocritatea campionatului din România. 

  • Ionut Chirila

Chirilă e bun prieten cu omul de afaceri care o finanțează pe CFR.

“Lucrurile astea trebuiau să se întâmple de mult timp în fotbalul românesc, să antrenez o echipă mare, dar sunt blocat. Domnul Dragomir știe bine el ce spune. Ceea ce s-a întâmplat ieri la Cluj demonstrează mediocritatea campionatului românesc, cu repercusiuni grave asupra celor două echipe naționale care au ajuns să fie umilite de Muntenegru și alte naționale care nu prea se cunosc prin lume.

Discuția e mult mai amplă, se numesc antrenori și conducători nu pe criterii de competență ci cu totul altele care nu au legătura cu perfomanța. Se blochează jucători români, se aduc jucători din Antilele Olandeze, Surinam, Burkina Faso, jucători refuzați de toată lumea bună a fotbalului și atunci, în lipsa științei de a construi, spun că nu e vina lor, că n-au jucători, n-au generație. Se ard etape, nu se trec prin toate etapele profesionale copiii și juniorii, echipa națională de juniori, tineret, divizia B, divizia A, ca să ajungă la maturitatea de a gestiona un club ca FCSB, CFR, Craiova, care se vor competitive la nivel intern și internațional.

Ajungem în situația în care numim oameni care sar direct în etapa a cincea și în lipsa științei spun proprietarilor de cluburi să cumpere jucători, fără să garanteze că investiția de 2-3 milioane se poate transforma în 6-7 milioane, pentru că ei nu știu să facă asta și nu au făcut-o niciodată. E o artă să transformi un jucător de 10.000 de dolari într-unul de 1 milion. Sunt multe echipe care joacă din realizările individuale ale unor jucători peste media campionatului și nu din forța colectivă care ar trebui să fie apanajul antrenorului și atunci rezultatele sunt mincinoase”, a spus Ionuț Chirilă, potrivit Sport Total FM. 

La finele meciului cu Pyunik, Neluțu Varga, principalul finanțator al CFR-ului, a declarat că "va reflecta" în privința a ceea ce s-a întâmplat în dubla manșă cu gruparea armeană. Ulterior, au apărut informații potrivit cărora Varga ar fi avut probleme medicale, 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!