Ionut Badea Laszlo Balint UTA Arad Superliga

Ionuț Badea, noul antrenor de la UTA! Anunț oficial al arădenilor

UTA Arad a anunțat numele noului antrenor principal, după ce Laszlo Balint a părăsit clubul.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 18:27
Data actualizarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 18:29

La doar câteva ore după despărțirea de Laszlo Balint, UTA Arad a anunțat că Ionuț Badea (46 de ani) este noul antrenor al echipei. 

Ionuț Badea a semnat cu UTA Arad!

Tehnicianul, care a semnat un contract până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire, era liber de contract din vara anului trecut, după despărțirea de Astra Giurgiu, formație alături de care nu a reușit să evite retrogradarea în Liga 2.

De-a lungul carierei, Ionuț Badea a mai antrenat echipe precum FC Argeș, Pandurii, U Cluj, FC Brașov, Oțelul sau Concordia Chiajna. El a ocupat și funcția de secund la naționala României, în mandatele lui Anghel Iordănescu și Christoph Daum.

Ionuț Badea preia UTA Arad de pe locul 10 în Liga 1, cu 28 de puncte în 23 de etape. El va debuta la meciul cu Sepsi, programat sâmbătă, de la ora 13:30, în runda 24 din Liga 1.

"Clubul UTA a ajuns în cursul acestei după-amieze la un acord cu antrenorul Ionuț Badea pentru preluarea postului de antrenor principal al echipei. Contractul  este semnat pe perioada campionatului în curs, cu posibilitate de prelungire în vară, din partea clubului.

Opțiunea noastră pentru domnul Ionuț Badea a fost determinată de calitățile dovedite în cariera sa de antrenor, de faptul că este adeptul unui sistem tactic care se pliază pe calitățile și automatismele dobândite de componenții echipei noastre și de faptul că, fiind un poliglot care vorbește cinci limbi străine, poate gestiona fără probleme relația cu un vestiar multicultural cum este cel al echipei noastre.

Ionuț Badea a fost un jucător important pentru fotbalul românesc, adunând 275 de partide în tricoul unor echipe importante precum Dinamo, FC Argeș, FC Vaslui sau Oțelul Galați. Și-a început cariera de antrenor la FC Argeș, echipă pe care a condus-o în două mandate, dar a mai antrenat și la Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj, FC Brașov, Oțelul Galați, Concordia Chiajna și Astra Giurgiu. A fost de asemenea și antrenor secund al echipei naționale, în perioada 2014-2017.

Ne amintim cu plăcere de momentul în care, în vara anului 2020, UTA și FC Argeș au promovat la braț în prima ligă, la capătul meciului direct dintre cele două echipe, disputat la Pitești. Sperăm ca acele momente de bucurie să aibă o continuitate pentru Ionuț Badea, de data aceasta pe banca echipei noastre", a anunțat UTA Arad.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!