EXCLUSIV Gabi Balint: „E ceva mental la Tavi Popescu. Și-a pierdut total încrederea”. Ce spune despre transferul lui Omrani la FCSB

Gabi Balint Billel Omrani FCSB Octavian Popescu Superliga
Florin Caramavrov
Data publicarii: Marti 13 Septembrie 2022, 20:37
Data actualizarii: Marti 13 Septembrie 2022, 20:38
L-am contactat pe fostul internațional Gabi Balint în perspectiva meciului pe care FCSB îl va juca joi cu Anderlecht la București, în grupele Conference League, transmis de PROTV și VOYO de la ora 22.00, și l-am întrebat despre blocajul inexplicabil al lui Octavian Popescu, fără gol marcat în acest sezon și fără realizări în joc.

„Am un mare semn de întrebare în ceea ce-l privește pe Octavian Popescu. Nu înțeleg. Un jucător poate să aibă o cădere de două săptămâni, de 3-4 meciuri, dar la el durează prea mult, e total schimbat în rău. Nu mai vezi nimic la el. După ce a debutat, dădea niște pase inteligente, niște goluri din șuturi de la distanță. Acum nu-și mai găsește locul, cred că este și ceva mental. Ori are ceva probleme, ori și-a pierdut total încrederea. Probabil că aici lucrează Dică, dar, deocamdată, băiatul e blocat”, și-a spus Balint părerea despre marea speranță a fotbalului românesc. 

Octavian Popescu a apelat și la un mental coach, pe numele lui Bogdan Gribincea, care a postat recent o fotografie alături de fotbalistul FCSB-ului. „Pentru mine, mental coach trebuie să fie antrenorul. El trebuie să aibă cea mai mare influență asupra unui fotbalist. Eu le-am dat sfaturi bune multor jucători când am antrenat, poate mă gândesc să fac și eu un curs, ceva, de mental coaching, văd că s-a inventat o altă meserie acum”, glumește Balint. 

„Va veni și momentul revenirii”

Concluzionând, fostul atacant al Stelei și al naționalei României crede că Octavian Popescu „nu are cum să-și piardă calitățile pe care le-a arătat, tehnice, fizice. Totul pleacă de la minte. El și-a pierdut încrederea și nu mai reușește s-o recâștige, intră cu teamă, face totul cu teamă. Cred că nici el nu se recunoaște. Nu poate depăși acest moment psihologic și nu mai poate să redevină ce a fost. Asta nu înseamnă că va fi așa permanent de-acum încolo. Sută-n sută va veni momentul revenirii. Nu înțeleg însă de ce se amână atât”.

Întrebat dacă nu cumva îi dădea Toni Petrea încredere mai mare tânărului mijlocaș, Gabi Balint a specificat: „În primul rând, nu cred că e de vină Dică. Probabil că Toni Petrea avea ceva lipici la jucători, știa să-i mobilizeze. Unii antrenori sunt foate buni motivatori. Nu trebuie să știi marea tactică a lui Pește, fotbal știu toți antrenorii. Problema e cum îi faci pe jucători să înțeleagă ce vrei de la ei, să te asculte, să dea randamentul maxim în meciul respectiv. Și-atunci, ești mare antrenor. Odată ce ai 11 jucători la nivel maxim și un plan pe care-l pregătești bine, vine și succesul. Poate că Toni Petrea știa să-l încurajeze, să-l motiveze”.

Ultimul gol marcat de Tavi Popescu a fost cel din victoria FCSB-ului cu CFR, 3-1, din ultima etapă a campionatului trecut, pe 22 mai. În acest sezon, mijlocașul a jucat în toate cele 15 partide disputate de echipa sa în campionat și în Conference League, dar nu a marcat niciodată, având la activ un singur assist, în victoria cu Chindia, 3-2. 

„Omrani a stat cu burta la soare, e greu să dea randament repede”

L-am rugat pe Balint să-și spună părerea și despre Omrani, ultimul transfer făcut de Gigi Becali: „În zilele lui bune, Omani a arătat că are valoare pentru România, dar au fost și perioade în care Petrescu l-a trimis în tribune. Avea niște probleme legate de indisciplină, de viața extraprofesională. Acum vine după o perioadă în care a stat cu burta la soare sau ce-o fi făcut el. Nu știu cât de mult s-a pregătit, cred că are vreo trei luni de pauză, e în urmă cu antrenamentele, așa că nu mă aștept ca randamentul lui să fie imediat foarte bun. Are nevoie de timp, dar la FCSB nu prea ai timp. El e un tip care se enervează ușor, poate renunța rapid. Cred că are nevoie de un antrenor de tipul lui Dan Petrescu, care a știut să-l țină bine”.

Balint a dat două exemple recente, când a venit vorba de adaptare la FCSB: „Ai văzut ce s-a întâmplat cu Bouhenna și Rață, pe ambii îi știa lumea, au demonstrat în România că sunt jucători de o anumită valoare. Cum să fie ei acum niște cizme sau barăci? Aveau nevoie de puțin timp. Au jucat puțin, s-au tras concluzii prea rapide”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!