Liga 1

FOTO / In ce hal a ajuns baza Dinamo! Mizerie, ruine, inscriptii naziste si rasiste

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Iulie 2018, 16:38
Data actualizarii: Joi 12 Iulie 2018, 17:00

O plimbare prin Complexul Sportiv Dinamo te duce cu gandul ca aceasta candva superba baza sportiva a fost abandonata, din moment ce la tot pasul gasesti rugina, ruine, gunoi, moloz, vegetatie crescuta necontrolat, semne obscene sau inscriptii naziste sau rasiste.

In afara de Bazinul de Inot "Tolea Grintescu", de Sala Polivanenta "Dinamo" si de noua Sala de Gimnastica (chiar si pe fatadele acestora au inceput sa apara urme de rugina), mai recent construite, complexul, care se ridica pe 18 hectare de teren situat in mijlocul Bucurestiului, se gaseste intr-o stare accentuata de degradare. Stadionul de fotbal, impreuna cu tribunele sale, tribuna oficiala, tabela de marcaj, parcarea din zona vestiarelor, stadionul "Florea Dumitrache", terenul de antrenament "Piti Varga", velodromul de ciment, poligonul de tir, sala de box si de haltere, terenurile de tenis, fosta cazarma si serele acesteia, fostul bazin neacoperit, aleile si parcarile sunt majoritatea construite intre anii ’50-’70 si au fost doar renovate, mai bine sau mai rau, in ultimele decenii. Insa, modul in care se prezinta acum dau impresia unei lipse acute de bani sau a unei nesimtiri crase.

  • In ce hal a ajuns baza Dinamo! Mizerie, ruine, inscriptii naziste si rasiste

In baza sportiva se intra ca pe maidan, paznicii deranjandu-te doar ca sa iti taxeze stationarea in parcarea de langa sala polivalenta, desi a avut statut de baza militara, iar mare parte dintre angajati sunt incadrati in structurile Ministerului Afacerilor Interne. Pe langa starea de degradare masiva, semnalata de rugina atotprezenta, ruinele in care cresc pomi, buruieni si iarba, gunoiele care incep sa se stranga in maldare, fisurile din ziduri, in complex au inceput sa apara si desene obscene, zvastica nazista, mesaje rasiste si de adoratie pentru maresalul Antonescu, pe care administratorii bazei nici macar nu se mai obosesc sa incerce sa le acopere, daca nu pot sa le previna.

De asemenea, deranjante sunt si scheletul cladirii aflate in constructie de 15 ani la intrarea de pe Sos. Stefan cel Mare, scaunele rupte, zecile de sticle si cutii de bere, mucurile de tigara, ambalajele si straturile de coji de seminte lasate in tribunele stadionului de mai multe luni, semnele si indicatoarele degradate, gropile periculoase in care poti calca sau bazinele crapate ale fantanilor arteziene si statuile atletilor care se faramiteaza la doar cateva zeci de metri de birourile sefilor clubului. Este o situatie jenanta in care a ajuns una dintre cele mai frumoase si mai valoroase baze sportive din Romania, iar lipsa banilor nu poate fi o scuza pentru toate probleme remarcate in acest moment. MAI trebuie sa isi puna serioase semne de intrebare in privinta competentei actualilor conducatori ai clubului si a administratorilor bazei sportive. 

Autor: Gabriel Chirea

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies