Fotbalistul de la FCSB care a pierdut echipa din cauza regulii impuse de FRF: „Asta nu e discriminare!?”

MM Stoica FCSB florin nita FRF regula u21 Superliga MM Stoica și Gigi Becali
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 12:28
Data actualizarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 12:44

Răzvan Burleanu a anunțat că nu are de gând să pună în aplicare ordinul de ministru care impune o pondere de 40% a sportivilor români în sporturile de echipă, deoarece îl consideră „discriminatoriu”.

În acest context, MM Stoica, managerul general al FCSB, i-a amintit conducătorului FRF că a impus o regulă pe care o consideră la fel: discriminatorie.

Oficialul FCSB a făcut referire la regula jucătorilor U21, despre care spune că a provocat plecarea lui Niță de la FCSB, pentru ca locul acestuia în echipă să fie luat de un jucător eligibil U21.

„Dar U21 nu e discriminatoriu. Dacă noi avem un fotbalist, cel mai bun fotbalist, pe un post, nu e eligibil şi nu avem alt jucător eligibil, trebuie să îl scoatem pe ăla din echipă şi să îl băgăm unul... Trebuie să facem o echipă mai slabă decât am putea, este discriminare.

Şi vă dau un exemplu. A fost discuţia cu Niţă. Era portarul echipei naţionale. Niţă nu mai putea să apere la FCSB pentru că trebuia să apere un portar care era eligibil: Vlad”, a spus Mihai Stoica, la Orangesport.

Florin Niță s-a despărțit de FCSB la începutul anului 2018, când a fost cedat de „roș-albaștri” la Sparta Praga, pentru suma de 1.35 de milioane de euro.

Burleanul, despre ordinul de ministru dat de Novak

„Încă din primul moment FRF a solicitat clarificări din partea Ministerului pentru a vedea dacă acest ordin de ministru se aplică primului 11, jucătorilor care intră pe parcurs sau întregului lot de jucători de pe raportul de joc. Însă nici astăzi nu am primit răspuns din partea Ministerului Sportului.

Am avut la Bucureşti o întâlnire cu reprezentanţi ai UEFA, European Clubs Association, European Leagues şi FIFPro şi toţi au avut aceeaşi opinie, că acest ordin este discriminatoriu. Ca urmare a apartenenţei noastre la Uniunea Europeană nu poţi să aplici criterii de discriminare în funcţie de naţionalitate”, a afirmat Burleanu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!