VIDEO Burleanu nu are de gând să pună în aplicare ordinul de ministru dat de Eduard Novak: „UEFA și FIFPro spun că e discriminatoriu!”

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 20:25
Data actualizarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 22:31

Răzvan Burleanu susține că ordinul de ministru dat de Eduard Novak nu poate fi pus în aplicare, deoarece este discriminatoriu.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv, că reprezentanţii unor instituţii europene precum UEFA, FIFPro, European Clubs Association şi European Leagues i-au transmis că ordinul de ministru privind obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă este „discriminatoriu”.

„Încă din primul moment FRF a solicitat clarificări din partea Ministerului pentru a vedea dacă acest ordin de ministru se aplică primului 11, jucătorilor care intră pe parcurs sau întregului lot de jucători de pe raportul de joc. Însă nici astăzi nu am primit răspuns din partea Ministerului Sportului. Am avut la Bucureşti o întâlnire cu reprezentanţi ai UEFA, European Clubs Association, European Leagues şi FIFPro şi toţi au avut aceeaşi opinie, că acest ordin este discriminatoriu. Ca urmare a apartenenţei noastre la Uniunea Europeană nu poţi să aplici criterii de discriminare în funcţie de naţionalitate”, a afirmat Burleanu.

El a menţionat că în momentul în care vor fi amendate, cluburile de fotbal vor avea şansa să conteste sancţiunile în instanţă.

Burleanu: „Este o măsură populistă!”

„Mai mult, în 2010 sau 2011, FRF a avut o iniţiativă similară, ce este acum pare un copy-paste... Recunosc, este o măsură populistă, pentru că suporterii doresc să vadă cât mai mulţi jucători români, dar din păcate eu nu cred că asta este soluţia. De aceea am şi solicitat sprijin Ministerului, pentru că dacă chiar doreşte un impact masiv în ceea ce priveşte creşterea numărului de jucători români atunci să putem investi împreună la nivelul academiilor de copii. Pentru că FRF face acest lucru, cluburile o fac la un nivel de 5 ori mai mare decât în 2014, însă Ministerul Sportului nu o face. Prin urmare rămâne la decizia cluburilor, în momentul în care vor primi vreo amendă, să o atace”, a precizat Burleanu.

Întrebat ce părere are despre Andreas Ivan, jucătorul român al echipei Schalke 04, care a debutat la 28 de ani în Bundesliga, preşedintele FRF a răspuns: „El a mai trecut pe la loturile de juniori ale României. Pentru noi este primul jucător după mulţi ani care evoluează în Bundesliga, şi la vârsta de 28 de ani... În acelaşi timp, Schalke nu trece printr-o perioadă bună, e la retrogradare. Prin urmare ne-am dorit ca Andreas Ivan să continue să joace”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!