FCU Craiova și-a găsit antrenor! Un fost dinamovist, gata să preia banca marilor rivali

FCU Craiova Adrian Mititelu Andrei Cristea Popesti Leordeni Superliga Adrian Mititelu, patron FCU Craiova
Ionuț Stoica
Data publicarii: Sambata 18 Mai 2024, 13:03
Data actualizarii: Sambata 18 Mai 2024, 13:05

Fostul internațional Andrei Cristea, în prezent antrenor la SC Popești Leordeni, s-a declarat deschis unei colaborări cu echipa lui Adrian Mititelu, FCU Craiova, recent retrogradată în liga a doua.

FCU Craiova a retrogradat în liga secundă după ce a încheiat play-off-ul Superligigii pe ultima poziție, în ciuda faptului că, pe hârtie, echipa avea valoarea de a se clasa în primele zece locuri. Această discrepanță între așteptări și realitate a determinat schimbări în conducerea tehnică a echipei.

Andrei Cristea, o opțiune de viitor

Adrian Mititelu, patronul echipei, a luat în calcul mai multe opțiuni pentru postul de antrenor. Andrei Cristea, antrenorul echipei SC Popești Leordeni ce evoluează în liga a treia, a sugerat că ar putea accepta o ofertă de la FCU Craiova. Cristea a ținut să evidențieze că o astfel de oportunitate ar reprezenta o provocare interesantă pe care ar fi dispus să o accepte.

  • Andrei Cristea

"Dacă aș merge la FCU Craiova? De ce nu? Sunt provocări pe care în viață de multe ori trebuie să le accepți, în cazul în care vor veni", a declarat Cristea, conform Digi Sport. 

Fostul atacant a subliniat importanța infrastructurii și a susținerii fanilor pentru clubul craiovean și a menționat că ar fi păcat ca o echipă cu astfel de resurse să nu-și atingă potențialul.

„Nu au arătat a fi un grup și aici sunt multe discuții de abordat, legat de ceea ce s-a întâmplat în cadrul clubului. Pentru mine, un club cu o infrastructură precum cea a Craiovei, cu jucători cu salarii foarte bune, plătite la timp... e păcat pentru ei ce s-a întâmplat. Mai ales când te numești Universitatea Craiova și joci de multe ori acasă cu mii de spectatori. La meciurile importante, publicul a fost alături de echipă", a adăugat Cristea.

Performanțele lui Andrei Cristea la SC Popești Leordeni

Andrei Cristea a preluat conducerea tehnică a echipei SC Popești Leordeni în decembrie 2023 și a reușit să mențină echipa în lupta pentru promovarea în Liga 2. Echipa sa a terminat sezonul regulat pe locul doi în seria a patra a Ligii 3 și, în play-off, ocupă locul trei, cu șanse de a prinde locul secund și, implicit, prezența la primul baraj.

Cristea, un atacant de clasă

În cariera sa longevivă, cu 21 de ani în fotbalul profesionist, Andrei Cristea a trecut pe la 11 cluburi, printre care: FCM Bacău, Steaua București, Poli Timișoara, Poli Iași, Dinamo, Karlsruher SC (Germania), FC Brasov, FK Qabala (Azerbaijan), Salernitana, Martina Franca(Italia), Universitatea Craiova, CS Mioveni.

În cele 21 de sezoane jucate, atacantul și-a trecut în cont:

  • 528 de meciuri jucate
  • 142 de goluri marcate
  • 49 de pase decisive
  • 30.982 minute prestate pe suprafața de joc
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!