Liga 1

FCSB se mândrește cu noua perlă de la prima echipă: "Vă dau în scris că se face jucător!"

FCSB propune mai mulți jucători foarte tineri pentru cantonamentul din această iarnă, iar unul dintre ei i-a atras atenția managerului general Mihai Stoica.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 16:08
Data actualizarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 16:19

Matei Tănasă, fotbalist care a împlinit 16 ani în luna octombrie, este unul dintre pariurile lui Mihai Stoica pentru anii următori. Matei, alături de fratele său, Andrei Tănasă (19 ani), dar și de portarul Alexandru Maxim (14 ani) sunt numele surpriză care fac parte din lotul lui Toni Petrea pentru cantonamentul din această iarnă.

Matei Tănasă, pariul lui Mihai Stoica de la FCSB

Născut la Iași, Matei Tănasă este internațional U17 al României, iar Mihai Stoica "dă în scris că va deveni jucător", după ce a văzut modul în care se antrenează și joacă la juniori.

"Matei Tănasă are 16 ani făcuți în toamna asta, este fratele lui Andrei Tănasă. Este un tânăr în care eu văd o perspectivă excepțională. El joacă inter sau atacant lateral. E ca Musi, puțin diferit, spre Octavian Popescu la calități, dar cu o maturitate ieșită din comun. Foarte bun jucător! Se face jucător, dau în scris dau că se face jucător.

La Niță (n.r - Adrian Niță, 18 ani, împrumutat la Unirea Constanța) m-am păcălit, deși a arătat bine când a debutat, dar faptul că n-a fost foarte serios el i-a dăunat Trebuie să bați în ușă că nu crezi că sunt în cameră frații, atât de cuminți sunt", a spus Mihai Stoica, la Telekomsport.

Matei Tănasă este născut pe 8 octombrie 2005, la Iași, are 1.80m, 64kg și este dreptaci, conform site-ului oficial al lui FCSB.

  • 7 meciuri a strâns Matei Tănasă la naționala U17 a României

Lotul lui FCSB pentru cantonamentul de iarnă

Pe lângă jucătorii care deja făceau parte din lotul de Liga I, au fost convocaţi tinerii Alexandru Maxim (2007), Matei Tănasă (2005) şi Andrei Tănasă (2002).

De asemenea, Ionuţ Panţîru şi Ivan Mamut continuă recuperarea după accidentări sub îndrumarea staff-ului medical şi tehnic.

  • Portari: Cătălin Straton, Andrei Vlad, Ştefan Târnovanu, Alexandru Maxim;
  • Fundaşi: Valentin Creţu, Ionuţ Panţîru, Andrei Miron, Denis Haruţ, Iulian Cristea, Risto Radunovic, Paulo Vinicius, Sorin Şerban;
  • Mijlocaşi: Adrian Şut, Octavian Popescu, Florin Tănase, Matei Tănasă, Ovidiu Popescu, Ovidiu Perianu, Răzvan Oaidă, Darius Olaru, Alexandru Musi, Andrei Cordea;
  • Atacanţi: Florinel Coman, Andrei Dumiter, Andrei Tănasă, Ianis Stoica, Andrei Burlacu, Valentin Gheorghe, Claudiu Keşeru, Ivan Mamut.
Modifică setările cookies