FCSB chindia Comisia de Disciplina Liga 1

FCSB, sancționată din nou de Comisia de Disciplină! Nici Chindia nu a scăpat

FCSB a fost din nou sancționată de Comisia de Disciplină, de această dată după meciul cu Chindia Târgoviște, de pe Arena Națională, scor 3-2.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Februarie 2022, 17:42
Data actualizarii: Luni 14 Februarie 2022, 17:44

FCSB a fost amendată cu 5.000 de lei în baza articolului 13.1 din ROAF, care face referire la întârzierea startului partidei.

Comisia de Disciplină, sancțiuni pentru FCSB și Chindia

"FC FCSB vs. AFC Chindia Târgoviște – Incidente - în baza art. 13.1 din ROAF, raportat la art. 83.18 din RD, se sancționează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 5.000 lei", se arată pe site-ul LPF.

Clubul patronat de Gigi Becali a fost sancționat și în urmă cu cinci zile, când Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis să amendeze FCSB cu 60.000 de lei și să o oblige să joace un meci fără spectatori din cauza incidentelor de la meciul cu FC U Craiova, când fanii au aruncat materiale explozive în teren și în tribune.

De asemenea, după meciul cu FCSB, și Chindia Târgoviște a fost amendată cu 2.000 de lei în baza articolul 21.2 din ROAF, în care se menționează că "Timpul de joc, cu exceptia fotbalului pe plaja, este împărţit în două reprize egale, iar pauza dintre reprize nu trebuie sa depaseasca 15 minute. Durata pauzei dintre cele doua reprizeeste obligatorie la meciurile oficiale si nu poate fi modificată decat cu consimtamantul arbitrului, conform Legilor Jocului".

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a anunțat și sancțiunile dictate pentru eliminările din ultima etapă. Marcho Ehmann și Alexandru Răuță, jucătorii lui Dinamo care au văzut câte două cartonașe galbene în partida cu UTA, au fost suspendați un joc și amendați cu 740 de lei. 

În schimb, Alexandru Albu, mijlocașului Rapidului, eliminat direct în partida cu Sepsi (1-1), a fost suspendat două meciuri și amendat cu 3.000 de lei.

Modifică setările cookies