VIDEO EXCLUSIV Fără bază de antrenament în Giulești! În schimb, Viorel Hizo laudă stadionul lui Rapid. „E splendid”

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Iulie 2022, 07:50
Data actualizarii: Miercuri 06 Iulie 2022, 07:48

Viorel Hizo a vorbit în exclusivitate la Ora Exactă în Sport despre situația de la Rapid București.

Proaspăt promovată, gruparea giuleșteană a dispus anul acesta de un nou stadion, pe care România a jucat partidele din Nations League de acasă.

Viorel Hizo și-a exprimat regretul vizavi de faptul că echipa nu deține o bază de antrenament. 

„Din păcate, echipa nu are în acest moment o bază de antrenament. Are un stadion, un stadion splendid, dar trebuie și o bază de antrenament ultramodernă. Acum se construiește și acum se muncește”, a precizat fotbalistul care a îmbrăcat în trecut tricoul giuleștenilor la Pro Arena.

Adrian Mutu, „cu capul pe umeri”

Adi Mutu a devenit principal pe banca tehnică a lui Rapid la începutul lunii mai. Fostul internațional român a semnat cu "vulturii" până în 2023. 

Rapid a terminat cu Mutu tehnician pe locul trei din playoff. Clubul din GIulești a strâns 39 de puncte la finalul campionatului și a fost la trei distanță de Sepsi Sf. Gheorghe (42p), ocupanta primei poziții.

„Rapid de astăzi ar trebui să urce încă o treaptă cel puțin în prima parte a campionatului. Am încredere în Adi Mutu, a fost un jucător mare și în momentul ăsta e cu capul pe umeri. 

Deciziile pe care le ia sunt bune, toată lumea la Rapid știe că echipa e grea, atmosfera e extraordinară, dar numai când câștigi. Sunt multe lucruri care îl pot ajuta și consacra pe Mutu”, a spus Viorel Hizo despre Mutu aflat la cârma echipei.

Viorel Hizo: „Rareș Ilie se va face fotbalist”

Întrebat despre potențialul extremei "vișiniilor", fostul portar a răspuns subit: „Mare”. Hizo a menționat că îl cunoștea dinainte pe Rareș Ilie și era convins de faptul că va ajunge un fotbalist experimentat. 

„Da! (n.r. O să ajungă la o echipă mare). De când l-am văzut prima dată chiar discutasem cu Nicolae Grigore și i-am spus și lui că Rareș Ilie se va face fotbalist. E un jucător care are momente de sclipire și jucătorii care prind scânteia sunt rari”, a mai spus Viorel Hizo, la Ora Exactă în Sport.

Dan Șucu, despre baza de antrenament

Dan Șucu, acționarul milionar de la Rapid, a vorbit la sfârșitul lui mai despre noua bază de antrenament a giuleștenilor.

"Noua bază a Rapidului are 3,6 hectare, e fosta bază Constructorul. Deocamdată nu avem un nume, pentru că nu am hotărât care e sponsorul care ne va ajuta. Terenul principal va fi hibrid, la fel ca cel de pe stadion şi îl va folosi echipa mare, vor fi vestiare, sală de forţă, de relaxare, un mic hotel... ceva ce nu prea găsim peste tot în Bucureşti acum. Această bază va fi operată de clubul Rapid. Ea a costat 3 milioane şi un pic de euro, şi investiţia de acolo va fi de 5 spre 6 milioane, termenul de finalizare - aproximativ 18 luni. 

A doua bază este Baza Sportivă Mobexpert, fostă Coresi, iar ea este pentru sportul de masă. Aproximativ 1.000 de copii între 5 şi 17 ani vor face fotbal aici. Această a doua bază va fi operată de Şcoala de Fotbal Rapid, o organizaţie non-profit. Baza pentru sportul de masă a costat 2 milioane de euro, iar amenajarea ei va costa încă 2 milioane, totul va fi gata în 18 luni. Investiţiile în aceste două baze sunt pur private ale mele", a precizat Dan Şucu.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!