EXCLUSIV | "Vom avea VAR mai repede decat se crede!" Avram arunca BOMBA in Liga 1! Care sunt costurile LPF pentru implementarea arbitrajului video

Fostul arbitru Marius Avram a vorbit la Pro X despre implementarea VAR in Romania. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Martie 2021, 11:58
Data actualizarii: Vineri 12 Martie 2021, 14:32

Marius Avram a spus ca Romania ar putea beneficia de arbitraj video foarte curand, singurul pas care ar mai trebui facut este cel de instruire a arbitrilor, care este in sarcina Federatiei Romane de Fotbal. 

"Cred ca sistemul VAR se va implementa mai repede decat se crede! Trebuie sa inceapa pregatirea arbitrilor, care a fost marul discordiei in atatea discutii si care, sper eu, va incepe cat de curand.

Din momentul in care incepe pregatirea arbitrilor, care depinde de FRF, aceasta dureaza 6 luni minim. Se ingreuneaza prin faptul ca este aceasta pandemie, dar daca aplicam modelul de la meciurile de fotbal, cu testari pentru Covid-19, nu cred ca exista niciun fel de problema.

Lasand la o parte orice discutii, orice problema care s-ar putea pune, orice dorinte de a conduce, de a coordona, trebuie sa introducem VAR-ul in Romania. Asta e tot ce conteaza", a declarat Marius Avram la Ora exacta in sport. 

Fostul arbitru a vorbit si despre costurile pe care le-ar genera implementarea arbitrajului video in Liga 1. 

"Daca fac un calcul acum referitor la banii pe care trebuie sa ii dea LPF, o sa ne speriem! Banii care se cheltuie deja pe arbitraj in Romania ajung undeva la 1,2 milioane de euro pe an. In momentul in care se va introduce sistemul VAR, vor aparea inca doi arbitri in cabina de arbitraj video, care vor trebui si ei platiti cu circa 40% din cat castiga un arbitru de centru. La un simplu calcul, este vorba de 300 - 350.000 de euro pe an in plus. 

Apoi, in acea cabina se va afla si un tehnician care va trebui si el platit tot de LPF, adica de cluburi. La un calcul scurt, suma pentru acesta depaseste si ea anual 300 - 350.000 de euro.

La acesti bani se vor adauga si costurile cu implementarea VAR din punct de vedere tehnic, de care se va ocupa Liga. Aceste calcule au ajuns undeva la 800.000 de euro intr-o prima faza. Aparatura va trebui sa fie intretinuta, reparata...", a spus Marius Avram. 

VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies