Neubert FCSB Liga 1 Superliga

"Eu nici nu exist!" Neubert, ILEGAL pe banca FCSB-ului?! Ce i-ar fi spus arbitrului care l-a sanctionat! "Tu chiar esti extrem de prost"

Thomas Neubert omul pe care Becali l-a adus la FCSB sa ii pregateasca starurile pentru a castiga campionatul nu ar fi calificat pentru functia de preparator fizic. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Ianuarie 2021, 12:42
Data actualizarii: Luni 25 Ianuarie 2021, 13:11

In urma meciului FCSB - Dinamo, scor 3-2, din octombrie 2020, Neubert a fost suspendat doua etape. Motivul sanctiunii a fost evidentat atunci, dar ar fi fost vorba de niste proteste care i-ar fi deranjat pe arbitri. 

De fapt, germanul nu ar fi avut drept sa stea pe banca la partida respectiva. Numele sau nu figura in delegatia oficiala pe care o inscrisese FCSB pentru meci, potrivit Gazeta Sporturilor. Oficialii de la meci ar fi povestit ca Thomas Neubert a incercat sa se foloseasca de faptul ca el nu era pe stadion, potrivit documentelor pentru acel meci. 

Dupa ce s-a terminat prima repriza a meciului, Radu Petrescu si asistentii sai mergeau catre vestiar, dar pe centralul partidei l-a abordat Neubert care i-ar fi spus:

"Ești foarte prost!"

"Voi scrie în raport ceea ce mi-ai spus acum!", l-ar fi anuntat Petrescu. 

"Poti sa scrii orice vrei tu, ca numele meu oricum nu exista in foaia oficiala! Tu chiar esti extrem de prost!" ar fi spus neamtul. 

Numele lui chiar nu s-ar fi aflat pe foaia oficiala a delegatiei de la FCSB pentru ca el nu ar fi, de fapt, preparator fizic si nu ar ar avea nicio calificare pentru a practica aceasta meserie. Neubert a prezentat Federatiei diplome ale unor cursuri pe care le-ar fi urmat si a cerut sa i se echivaleze studiile pentru a avea licenta de preparator fizic, potrivit sursei citate. 

FRF a refuzat solicitarea neamtului si a considerat ca nu poate sa elibere diplome de studii. Singura instutitie din tara care ar putea face acest lucru este Ministerul Educatiei. 

Neubert ar continua sa lucreze fara licenta pentru FCSB. La unele partide a stat regulamentar pe banca echipei, datorita unei dispense pe care o avea de la Federatie, dar la derby-ul cu Dinamo, nu ar fi beneficiat de nicio exceptie de la regula. Observatorul a verificat raportul de arbitraj si ar fi constatat ca omul din staff-ul FCSB ului nu aparea pe nicio lista, nici macar in grupul "aditionalilor", oficialii neesentiali pe care echipele ii mai tin la marginea terenului in timpul meciurilor.

"Neubert nu avea dreptul sa se afle in Zona 1", ar fi fost concluzia observatorului de arbitri, Stefan Constantin. Asta ar insemna ca germanul a incalcat protocolul medical asupra caruia au convenit FRF, LPF, Ministerul Sanatatii, Ministerul Tineretului si Sportului!

Protocolul stabileste regulile de baza dupa care pot fi organizate competitii sportive pe durata pandemiei, si doar pe baza lui este permisa organizarea meciurilor de fotbal. In Zona 1 au dreptul doar fotbalistii, arbitrii si alti oficiali din staff-ul tehnic si din cel medical, tocmai pentru ca sportivii sa nu aiba contact cu alte persoane straine si sa riste sa se infecteze cu noul coronavirus. 

Lui Neubert i-a fost permis sa stea pe banca, chiar daca nu ar fi avut voie. El ar fi profitat de acest contex pentr a-l jigni pe arbitru, stiind ca nu ar fi avut cum sa fie pedepsit, daca numele lui nu aparea pe niciun document. 

Nu doar neamtul a fost sanctionat dupa ce regulamentul a fost incalcat la meciul FCSB - Dinamo. Observatorul partidei, Eduard Alexandru, a fost si el pedepsit. LPF nu l-a mai delegat doua meciuri in urmatoarele doua etape dupa derby, deoarece a permis constient sau fara sa verifice atent, prezenta lui Neubert pe banca, incalcand astfe regulile din fotbal si ordinele date de ministere. 

Modifică setările cookies