EXCLUSIV Dinamo, primele decizii după umilința de la Sibiu! Pregătește transferuri importante + ce se întâmplă cu Ovidiu Burcă 

Dinamo decizii Ovidiu Burca Superliga Ovidiu Burcă
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Octombrie 2023, 08:31
Data actualizarii: Luni 23 Octombrie 2023, 08:55

Situația în care a ajuns Dinamo face conducerea să ia în calcul schimbări importante, numerice și din punct de vedere valoric, la nivelul lotului de jucători.

Sunt discuții intense în aceste zile în cadrul clubului Dinamo, iar oamenii cu factor de decizie analizează tot felul de variante, în ideea că o vor găsi pe cea mai bună și ”câinii” vor scăpa din zona roșie a retrogradării. Conform surselor Sport.ro, principalii vizați de plecări sunt jucătorii, dar sunt semne de întrebare și în privința staffului tehnic.

Prezentând situația de la Dinamo în ordine cronologică, Ovidiu Burcă este în vizor pentru demitere, dar conducerea privește din două perspective. Se vorbește despre înlocuirea lui Burcă pentru producerea unui șoc la echipă, care ar putea scoate Dinamo din această situație, să vină și o serie pozitivă de rezultate, dar valoarea jucătorilor este un argument pro păstrării tehnicianului.

  • Ovidiu Burcă

Dinamo pregătește schimbări importante de lot: ”Ar putea fi rulați peste 10 jucători”  

Practic, sursele din cadrul clubului Dinamo au declarat pentru Sport.ro că oficialii se gândesc și la un detaliu logic, acela că orice antrenor ar veni acum, dat fiind lotul de care ”câinii” dispun, nu ar putea garanta ieșirea din zona retrogradării, să facă minuni peste noapte.

Nici suporterii nu sunt atât de supărați pe Ovidiu Burcă (astfel că antrenorul are aliați importanți), fiind încă prezentă în context performanța din sezonul trecut, când a promovat Dinamo din Liga 2 deși nici cei mai înfocați susținători poate nu visau.

În urma eșecului umilitor de la Sibiu, cu FC Hermannstadt, o parte din conducerea echipei Dinamo, care a făcut deplasarea, a stat de vorbă cu câțiva fani, aceștia expunând principalele nemulțumiri. Aparent, au fost criticate strategia transferurilor din vară și alte aspecte, dar nu a fost cerută și plecarea lui Ovidiu Burcă, semn că antrenorul încă are susținerea tribunelor într-un procent mai mic sau mai mare.

Ovidiu Burcă beneficiază momentan de sprijin, dar jucătorii sunt vizați de plecări 

Aceleași surse afirmă că jucătorii sunt principalii vizați de plecări, un număr important fiind luat în calcul pentru reziliere în iarnă, când SuperLiga României va intra în pauza competițională. ”Ar putea fi rulați peste 10 jucători, plecări și veniri”, a precizat pentru Sport.ro o persoană din cadrul clubului, detaliu care nu surprinde neapărat.

Va fi făcută o analiză atentă, iar pe lista venirilor e posibil să fi fost trecute deja primele nume, pentru întărirea lotului. În vară, Dinamo nu a luat cele mai bune decizii la nivelul achizițiilor, dar să nu uităm că pentru o perioadă semnificativă de timp a avut interdicție la transferuri.

Cumva, unele mutări au fost făcute doar din dorința de a completa anumite posturi lipsă, dar, după ce ”s-au ars” înainte și după startul campionatului în curs, oficialii sunt gata să facă o analiză ”la sânge”.

Discuții tot mai intense în birourile lui Dinamo 

Dinamo a fost surclasată în deplasare, scor 0-4, de FC Hermannstadt, în etapa cu numărul 13, iar discuțiile din spatele ușilor închise sunt și mai accentuate, chiar dacă nici până acum nu era o stare de liniște.

Însă, înfrângerea de la Sibiu evidențiază și mai mult criza profundă în care se află ”câinii”, mai ales că partida a fost prima după pauza competițională și, teoretic, mai puteau fi puse la punct anumite aspecte legate de joc în sine.

Ovidiu Burcă a spus lucrurilor pe nume după eșecul cu FC Hermannstadt 

Dinamo nu a mai câştigat de şapte etape, în care are două egaluri şi cinci eşecuri. Etapa următoare, Dinamo o va întâlni pe Poli Iași, pe teren propriu, vineri, de la ora 20:30.aaa

”Când se întâmplă astfel de lucruri e un cumul de factori, nu doar mental, fizic sau tactic. Nu pot să spun în ce proporție, ele sunt înlănțuite. Când arăți de maniera de care ai arătat azi, trebuie să taci din gură, să faci o analiză și să vezi ce ai de făcut.

E greu să joci la Dinamo, dar vă asigur că străinii înțeleg ce înseamnă clubul ăsta. Ați văzut câți suporteri am avut. Din păcate, azi n-am reușit să-i mulțumim. Vă asigur că toți fotbaliștii străini de la noi știu exact ce înseamnă Dinamo.

Ce să le spun în vestiar? Vreau să stau să mă liniștesc. A fost un meci prost și vreau să mă adun. Lucrurile trebuie făcute și spuse în liniște. Suntem prea la cald și prea supărați ca să discutăm acum”, a spus Ovidiu Burcă, printre altele, după eșecul de la Sibiu.

VIDEO Ce spunea Burcă înainte de Hermannstadt - Dinamo 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!