"Din cauza acestui ins eu nu sunt antrenor la Dinamo". Ionuț Chirilă, atac direct la adresa unei legende din fotbalul românesc

Ionut Chirila Dinamo Mircea Lucescu Superliga Ionuț Chirilă, la Poveștile Sport.ro / Foto: Sport.ro
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Mai 2024, 08:03
Data actualizarii: Vineri 24 Mai 2024, 07:57

Liber de contract din decembrie 2021, de când a plecat de la Academica Clinceni, Ionuț Chirilă (58 de ani) nu s-a ferit să-l atace pe Mircea Lucescu.

Antrenorul nu și-a ascuns niciodată intenția de a o pregăti pe Dinamo, dezvăluind că a fost la un pas să ajungă în această postură, pe vremea când Nicolae Badea era conducător.

"Mircea Lucescu, care i-a spus lui Badea că eu nu trebuie să fiu antrenor la Dinamo, că sunt conflictual. Din cauza acestui ins eu nu sunt antrenor la Dinamo.

Eram pe aeroport la Roma, cu doi secretari de stat, şi când l-am sunat pe domnul Badea şi i-am spus să îmi dea un singur motiv pentru care eu, un antrenor care a crescut cu Dinamo, să nu antrenez Dinamo? Domnul Badea mi-a spus: ‘Nu am undă verde de la domnul Lucescu. Dacă îmi dă undă verde, nici nu ai aterizat şi eşti antrenorul lui Dinamo’.

Nu am ce să reglez cu Lucescu. El din spate, cum e obişnuit, lucrează cu toate echipele… cu Rapid, cu Dinamo. Văd că e în fiecare vestiar din România", a declarat Ionuț Chirilă, potrivit as.ro.

Ionuț Chirilă se autopropune la Dinamo

Tehnicianul a vorbit despre situația echipei din Ștefan cel Mare, explicând a ajuns la maturitatea profesională pentru a o putea ajuta pe Dinamo să iasă din perioada complicată în care se află de câțiva ani.

"Indiferent dacă se salvează de la retrogradare sau nu, trebuie făcută o reconstrucție de la zero! Dacă mi s-ar propune să vin să antrenez la Dinamo, aș accepta, chiar și dacă retrogradează în Liga a 2-a. În primul rând, îmi plac lucrurile cu un grad ridicat de dificultate. În al doilea rând, Dinamo este casa mea. Acolo m-am născut, am crescut și m-am desăvârșit profesional.

La Dinamo, am construit cea mai puternică generație a fotbalului românesc. Transferul de 2,4 milioane dolari al lui Tararache la Grasshoppers Zurich a salvat clubul de la faliment, în cea mai neagră perioadă a existenței ale.

Dacă aș fi fost lăsat să îmi continui treaba la Dinamo, astăzi clubul ar fi fost departe. Ar fi fost un club stabil din punct de vedere fotbalistic și financiar.

Am trecut prin toate etapele acestei profesii cu succes, construind echipe și jucători de zeci de milioane de euro, care au reprezentat România la cel mai înalt nivel. Am ajuns la maturitatea de a gestiona managementul tehnic al unui club de anvergura lui Dinamo", a declarat Ionuț Chirilă, potrivit gsp.ro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!