Liga 1

De ce s-a întors Claudiu Keseru la FCSB: ”Toți vrem să ne întoarcem acolo unde ne-a fost bine”

Claudiu Keșeru a revenit, la începutul acestui sezon, la FCSB.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 12 Ianuarie 2022, 05:43
Data actualizarii: Miercuri 12 Ianuarie 2022, 23:50

Atacantul care a scris istorie pentru Ludogorets a fost chemat de Edward Iordănescu, pentru a întări ofensiva. FCSB avea nevoie de un atacant, iar venirea fără costuri de transfer a lui Keșeru părea soluția ideală.

Fotbalistul s-a impus repede în primul 11 al lui FCSB, fiind unul dintre puțini atacanți trecuți pe la vicecampioana României, în ultimii ani, care au confirmat. Anterior, Becali ”s-a păcălit” cu Ondrasek, Vukusic, Petre, Tade, Buș sau Gikiewicz.

Totuși, după ce Edward Iordănescu a renunțat la postul de antrenor, și statul lui Keșeru s-a schimbat. Becali a anunțat că Ianis Stoica și Octavian Popescu vor avea prioritate în primul 11.

Alexandru Bourceanu, un alt fost jucător emblematic al FCSB, a explicat de ce a ales Keșeru să revină la FCSB, dar și de ce acesta nu este pe placul patronului Gigi Becali.

Mai ales când te întorci la o echipă unde ai fost unul dintre cei mai buni jucători şi nu mai eşti privit la fel, eu am trăit-o de două ori la FCSB, e trist, dar trebuie să mergi mai departe.

FCSB atrage pentru că în momentul în care... o echipă la care ai avut succes te atrage să te întorci pentru că... cumva ai fost accidentat, sau ai un insucces, sau pur şi simplu lucrurile nu merg bine la clubul la care eşti, sau poate ai ajuns la o vârstă şi clubul îşi doreşte să facă o schimbare...

Nu înseamnă că tu eşti mai slab sau nu mai eşti la fel de bun. Încerci tot timpul să te întorci unde ţi-a fost foarte bine. E logică mişcarea, nu e aproape niciodată foarte bună, dar e logică, gândeşti cu creierul emoţional.

Când ajungi aproape de finalul carierei cauţi zona în care te-ai simţit foarte bine, e natural. Toţi vrem să ne întoarcem acolo unde ne-a fost bine, cred.

E frumos să câştigi campionate cu o echipă, să fie suporteri pe stadion şi dacă joci la o echipă care are mulţi suporteri, atunci e cumva natural să vrei să te întorci.

Eşti acasă, eşti la cea mai mare echipă din România şi de ce sa nu vrei să faci asta? E de înţeles, acum fiecare e liber să aleagă, eu nu judec deciziile pe care le-au luat foştii mei colegi, cum e Keşeru”, a declarat Alex Bourceanu, pentru Telekom Sport.

Ajuns la 35 de ani, Keșeru a câștigat două titluri cu FCSB. În total, a înscris de 32 de ori în 61 de meciuri jucate pentru echipa roș-albastră, patru dintre aceste goluri fiind reușite în actualul mandat. A mai jucat la FCSB între ianuarie 2014 și februarie 2015.

Modifică setările cookies