GALERIE FOTO Așa arată noua bază de pregătire a Rapidului, care costă peste 6 milioane de euro

Rapid baza constructorul cantonament dan sucu investitie Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Octombrie 2022, 14:30
Data actualizarii: Marti 11 Octombrie 2022, 14:55

Astăzi, Dan Șucu a deschis oficial Baza Constructorul pentru fotbaliștii lui Adrian Mutu.
 

Investitorul Dan Șucu a plătit 3 milioane de euro pentru terenul de sub Baza Constructorul, aflată gard în gard cu ProRapid, fostul cantonament al echipei, iar investiția finală va ajunge la peste 6 milioane de euro, după ce va fi finalizată clădirea de beton în care se vor găsi vestiarele și celelalte spații tehnice și vor fi terminate finisajele.

În acest moment, cantonamentul are două terenuri de mari dimensiuni, unul cu iarbă artificială și unul cu gazon natural, dar și mai multe terenuri mai mici, pentru grupele de copii și juniori. Toate echipele se schimbă, momentan, în containere modulare, până la finalizarea clădirii. Echipa antrenată de Adi Mutu s-a mutat recent la baza modernizată, după ce s-a pregătit la Centrul de Fotbal Buftea, unde închiria terenurile de la FRF.

Modernizarea va costa mai mult de 6 milioane de euro, cât se preconiza inițial

"E un moment de mare fericire pentru noi. În momentul de față, toate terenurile sunt operaționale. Așteptăm și autorizațiile de construcție pentru clădirea unde vor fi vestiarele și sala de forță, cabinete de recuperare, tot ce mai avem nevoie. Din clipa în care obținem autorizația, în cel mult un an de zile o să fim gata și cu această construcție.

Pe terenul mare, de sus, or să se antreneze juniorii noștri de elită, avem și terenuri pentru copii mai mici. Toți se vor uita cu plăcere cum se antrenează echipa mare, e o zonă de excelență. Investiția totală, în clipa când va fi gata și clădirea, e în jur de 6 milioane de euro. Terenul a costat 3 milioane de euro, iar alte 3 milioane de euro sunt investiții. Acesta a fost planul inițial, probabil că vom depăși această sumă. Bugetele sunt acolo ca să fie depășite.

"La Constructorul și la Coresi sunt investiții personale, sunt banii mei"

Baza Constructorul e lipită de ProRapid. Doamne ferește, ca această bază să ajungă vreodată în acea situație. La Constructorul și la Coresi sunt investiții personale, practic sunt banii mei, personali, impozitați. Puteam să fac orice cu banii ăștia, dar pentru mine a fost important să văd mii de copii că fac sport. Iar echipa mare este un exemplu enorm, pentru toți copiii, ca să îi scoatem din casă. Ei sunt eroii copiilor și cu exemplul lor îi poți scoate din fața calculatoarelor, ca să vină pe terenurile de sport", a declarat afaceristul Dan Șucu.

Foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!