Mihai Stoica, o nouă reacție după decizia TAS în cazul Farului Constanța. De ce compară cazul cu cel al CSA Steaua

Mihai Stoica Farul Constanta Superliga Superliga Mihai Stoica
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Februarie 2023, 21:39
Data actualizarii: Marti 07 Februarie 2023, 21:42

Clubul lui Gică Hagi a avut câștig de cauză la TAS.

Farul Constanța trebuie acum să aștepte doar decizia celor de la UEFA cu privire la participarea echipei în competițiile europene, cum ar fi Conference League, Europa League sau Champions League.

Cum a comentat Mihai Stoica decizia TAS în cazul Farului Constanța

Managerul general FCSB, Mhai Stoica, a vorbit despre decizia TAS în privința formației de la nivelul mării, evidențiind că, în cazul în care Farul nu ar putea participa în cupele europene, atunci situația ar fi similară cu CSA Steaua, care nu are drept de calificare în primul eșalon.

„Dacă Farul nu avea dreptul să joace în cupele europene, era o chestie ca în Liga 2... cum e CSA Steaua, doar ea joacă degeaba în Liga 2, degeaba! Că nu are drept de promovare. Pentru ce să joci? Aşa e totul ok, după decizia asta.

O să fie cel mai puternic play-off, asta era singura necunoscută, asta legată de Farul. Au fost echipe care s-au prezentat degeaba în play-off şi au stricat totul”, a spus Mihai Stoica, potrivit Orangesport.

Farul Constanța a primit decizia TAS

Tribunalul Arbitral al Sportului a emis în cursul zilei de luni, decizia în cazul privind licenţa de pariticipare în competiţiile europene a clubului Farul Constanţa, iar în urma analizei argumentelor clubului şi ale FRF a constatat validitatea acestora dispunând anularea deciziei CFCB, informează frf.ro.

În ceea ce priveşte licenţa de participare a Farului Constanţa în competiţiile europene, UEFA o va reanaliza ţinând însă cont de prevederile deciziei TAS, notează frf.ro.

Clubul nu a primit anul trecut licenţa de participare în cupele europene, după realizarea fuziunii dintre Farul şi Viitorul, iar clubul patronat de Gheorghe Hagi a contestat decizia.

Farul a făcut apel la TAS, după ce comisia UEFA a considerat că a existat o fuziune Viitorul-Farul din care a rezultat un club nou, iar acesta nu are dreptul să participe în cupele europene în primii trei ani.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!