Costel Galca FCSB Gigi Becali Superliga

Costel Gâlcă i-a răspuns lui Becali: ”Poate Gigi a uitat”

Costel Gâlcă i-a răspuns lui Gigi Becali, după ce patronul FCSB a dezvăluit recent de ce a renunțat, în 2015, la antrenorul care a câștigat toate trofeele puse în joc pe plan intern cu echipa sa. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 23:05
Data actualizarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 23:05

Antrenorul i-a răspuns elegant omului de afaceri și a spus că, în acea perioadă, Becali a încercat în repetate rânduri să-l demită.

Gâlcă, răspuns pentru Becali

”Am citit că și-a adus din nou aminte de anii aceia, că a intervenit el la mine. Am obosit să tot comentez periodic ce spun alții. Poate Gigi a uitat. Am vorbit doar de câteva ori la telefon.

El a tot încercat să mă dea afară atunci. Mi-a și zis niște chestii, chiar a ridicat tonul. Dar i-am explicat de fiecare dată că la mijloc e un contract.

Eu îi înțeleg frustrarea, dar, așa cum e vorba de banii lui, în egală măsură era în calcul și munca mea. Sigur, investește foarte mult, nu e nimic de comentat aici, dar poți să bagi degeaba sute de milioane dacă nu ai o strategie coerentă pe care să o respecți”, a spus Gâlcă, pentru PlaySport.

Ce a declarat Gigi Becali

„Nu făcea Gâlcă nimic, dădeam telefon din pușcărie și făceam schimbările doar eu. O dată nu am făcut schimbarea și ne-am descalificat, la meciul de la Iași am stabilit doi jucători, el nu i-a băgat, i-a expirat contractul și la revedere. 

Nu impun, crezi că Dică nu joacă cu jucătorii pe care îi vrea? El a făcut tot. Se consultă cu mine, crezi că eu îi dau echipa? Zic: 'ia, Dică, cum vezi tu?' Nu îi impun lui să joace el ce vreau eu. Toți antrenorii, ei mi-au spus că e mai bine ăla, zic: 'bine, măi, tată'”, a spus Gigi Becali, la Digi Sport.

Gâlcă este liber de contract din februarie 2022, după despărțirea de formația saudită Al Hazem. De-a lungul carierei, fostul internațional a mai antrenat la echipe precum Almeria B, FCSB, Espanyol, All Taawoun, Al Fayha sau Vejle.

3 trofee a câștigat Costel Gâlcă alături de FCSB în singurul sezon în care a antrenat echipa, 2014/2015: titlul, Cupa României și Cupa Ligii

  • 58 de meciuri a strâns Gâlcă pe banca lui FCSB, înregistrând 37 de victorii, 8 remize și 13 înfrângeri

7 puncte a obținut FCSB în grupa de Europa League din sezonul 2014/2015, când adversare erau Dinamo Kiev, Aalborg și Rio Ave. Trupa lui Gâlcă încheia pe locul 3.

Modifică setările cookies