Gigi Becali a dezvăluit, după șapte ani, de ce a renunțat la Costel Gâlcă după titlul câștigat în 2015

Gigi Becali Costel Galca FCSB Superliga Gigi Becali
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Octombrie 2022, 17:53
Data actualizarii: Vineri 14 Octombrie 2022, 17:53

Gigi Becali a dezvăluit, după mai bine de șapte ani, motivul pentru care a renunțat la Constantin Gâlcă după titlul câștigat în 2015, chiar dacă antrenorul a cucerit ”tripla” cu FCSB.

Patronul FCSB susține că el controla totul la echipă, chiar dacă în acea perioadă era în închisoare. Becali a fost eliberat cu puțin timp înainte de finalul acelui sezon și a sărbătorit alături de echipa sa la Iași, acolo unde a avut loc ulitmul meci din acel sezon.

Becali spune că în acea partidă, încheiată la egalitate, scor 0-0, i-a impus doi jucători lui Gâlcă, doar că ”ordinul” său nu a fost ascultat. Patronul FCSB s-a folosit de faptul că antrenorul a ajuns la final de contract și nu i-a mai oferit o nouă înțelegere, astfel că în locul său a fost ”instalat” Mirel Rădoi.

Gigi Becali a dezvăluit de ce a renunțat la Gâlcă în 2015

„Nu făcea Gâlcă nimic, dădeam telefon din pușcărie și făceam schimbările doar eu. O dată nu am făcut schimbarea și ne-am descalificat, la meciul de la Iași am stabilit doi jucători, el nu i-a băgat, i-a expirat contractul și la revedere. 

Nu impun, crezi că Dică nu joacă cu jucătorii pe care îi vrea? El a făcut tot. Se consultă cu mine, crezi că eu îi dau echipa? Zic: 'ia, Dică, cum vezi tu?' Nu îi impun lui să joace el ce vreau eu. Toți antrenorii, ei mi-au spus că e mai bine ăla, zic: 'bine, măi, tată'”, a spus Gigi Becali, la Digi Sport.

Gâlcă este liber de contract din februarie 2022, după despărțirea de formația saudită Al Hazem. De-a lungul carierei, fostul internațional a mai antrenat la echipe precum Almeria B, FCSB, Espanyol, All Taawoun, Al Fayha sau Vejle.

  • 3 trofee a câștigat Costel Gâlcă alături de FCSB în singurul sezon în care a antrenat echipa, 2014/2015: titlul, Cupa României și Cupa Ligii
  • 58 de meciuri a strâns Gâlcă pe banca lui FCSB, înregistrând 37 de victorii, 8 remize și 13 înfrângeri

7 puncte a obținut FCSB în grupa de Europa League din sezonul 2014/2015, când adversare erau Dinamo Kiev, Aalborg și Rio Ave. Trupa lui Gâlcă încheia pe locul 3.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!