Costel Gâlcă dezvăluie cât de influent este Gigi Becali la FCSB

Costel Galca FCSB Gigi Becali Superliga Superliga Costel Gâlcă
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 14 Aprilie 2024, 08:56
Data actualizarii: Duminica 14 Aprilie 2024, 08:55

Costel Gâlcă a fost ultimul tehnician care a reușit să aducă titlul pentru FCSB, în urmă cu mai bine de 9 ani. 

În timpul mandatului său la FCSB, Gigi Becali era în închisoare, iar echipa a avut un sezon bun, câștigând "tripla". Gâlcă a ținut să accentueze faptul că, deși Gigi Becali este o figura centrală a clubului, el nu conduce totul.

„Nu știu dacă conduce tot (n.r. Gigi Becali) pentru că nu face antrenamente cu echipa, sunt multe lucruri. Ei se implică zi de zi (n.r. Mihai Pintilii și Elias Charalambous), ei fac antrenamentele și aduc echipa într-o formă optimă la meci.

  • Costel Gâlcă

E și meritul lor. Nu știu cât e meritul lor, dar sunt jucători buni, toți din lot sunt foarte buni ca valoare. Trebuie să pui pe cei mai buni, pe cei mai în formă la momentul respectiv.“, a declarat Costel Gâlcă, conform Fanatik.

Gâlcă despre lotul FCSB-ului

Referitor la lotul echipei, Gâlcă a evidențiat că FCSB utilizează frecvent aceeași jucători din cauza numărului mic disponibil. El a apreciat contribuția unor jucători cheie, precum Olaru, Coman sau Adrian Șut.

„Să ne gândim că Olaru, are câțiva ani de experiență în prima ligă, Coman la fel. Sunt tineri ca Șut, care pentru mine e un viitor pentru echipa națională.

Au format o echipa bună. Au fost mult mai buni, mult mai constanți decât adversarii și au șanse mari de a câștiga campionatul. În general, cam se știe cine joacă. Pe parcursul unui campionat joacă cam aceeași 14-15.“, a adăugat tehnicianul.

Influența lui Becali

În ceea ce privește influența lui Gigi Becali, Gâlcă a recunoscut că omul de afaceri a investit și a sprijinit foarte mult fotbalul românesc, creând condiții favorabile pentru antrenori și jucători.

„El (n.r. Gigi Becali) face un lucru foarte bun, înveștește și a fost constant mulți ani. A ajutat fotbalul românesc, numai că își pune banii și este de atâția ani în fotbalul românesc, cumpără din fotbalul românesc. În rest, nu comentez.

Au avut câțiva ani care au pierdut titlul în ultimele etape. FCSB invește foarte mult, ajută fotbalul românesc, crează condiții pentru antrenorul de acolo pentru a câștiga titlul.“, a mai spus Costel Gâlcă.

Clasament Play-off

Standings provided by Sofascore
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!