Live Blog

Comitetul Executiv: batalia de azi, castigata de Viitorul! Omologarea a fost amanata pentru 5 iunie! Becali: "Nu ne incurca cu nimic!" 

Autor: Sport.ro
Vineri 26 Mai 2017, 16:49

FCSB nu a obtinut ce si-a dorit astazi in Comitetul Executiv.

16:52 26 May Mesajul lui Becali pentru Hagi!

"Am citit comunicatul celor de la Viitorul. Nu dau un raspuns, nu ii raspund lui Gica. Fix are dreptate el, gata, nu ma mai cert cu el nici daca nu are dreptate. Eu nu ma cert cu el acum, cer doar judecata, am dreptul s-o cer. O sa fie suparat o vreme daca e, apoi gata. Daca o sa castig la TAS nu are de ce sa fie suparat. Daca va castiga el eu sunt primul care il felicita", a spus Becali. 
16:48 26 May Becali: Nu ne incurca cu nimic! 

"Nu ne incurca cu nimic aceasta decizie. Era o saptamana mai devreme, ne ajuta, dar daca asa au considerat. N-am citit, e posibil sa aiba dreptate si sa fie nestutar, ceea ce inseamna ca incalca legea. Atunci ei au facut asa de buna seama. 

Este o situatie, nu un precedent. Noi nu ne-am confruntat cu un precedent pana acum, dar asta nu inseamna ca nu avem dreptate. 

Scrie in regulament ca hotararile Comitetul Executiv se pot ataca doar la TAS", a declarat Gigi Becali la Digi. 
16:29 26 May Bivolaru: "Ar fi o mare rusine pentru Romania ca TAS sa ne decida campioana!"

"Ne-am exprimat punctul de vedere, atat noi cat si Steaua. In final si reprezentatii ligii au spus ca aceasta urgentare s-a datorat adresei clubului Steaua. Cei de la Steaua le-au facut o prezentare mai mult didactica de doamna avocat. Cred ca nu pot vota decat ce spune in regulament, ca rezultatele se voteaza la finalul campionatului, adica dupa play-out si baraj."

"Daca se va lua decizie de amanare a omologarii play-off-ului, lucrurile s-ar putea amana. Nu stiu impotriva cui va merge la TAS FCSB-ul, probabil contra LPF sau FRF. Pe 5 iunie se vor trimite numele echipelor participante in cupele europene, daca vor exista schimbari, vor putea fi comunicate ulterior, pana la data tragerii la sorti. Este o mare rusine ca Romania ajunge sa aiba o campioana decisa la TAS, ar fi o pata pentru fotbalul romanesc. FCSB poate merge direct la TAS in momentul cand are obiect", a declarat Cristian Bivolaru, presedintele clubului Viitorul.
16:15 26 May

Batalia de azi, castigata de Viitorul - omologarea a fost anulata pentru 5 iunie!

Comitetul Executiv al Federatiei a decis sa nu omologheze rezultatele din playoff in acest moment! FRF va face acest lucru dupa finalul playout-ului si a meciurilor de baraj pentru promovarea in Liga 1!

Steaua este dezavantajata de aceasta decizie, intrand in criza de timp pentru a face demersul la TAS, avand la dispozitie doar 3 saptamani din momentul in care vor face demersul la TAS pana cand trebuie data decizia!

Si decizia legata de regula Under 21 a fost amanata pentru 5 iunie.

"Ne-am exprimat punctul de vedere, atat noi cat si Steaua. In final si reprezentatii ligii au spus ca aceasta urgentare s-a datorat adresei clubului Steaua. Cei de la Steaua le-au facut o prezentare mai mult didactica de doamna avocat. Cred ca nu pot vota decat ce spune in regulament, ca rezultatele se voteaza la finalul campionatului, adica dupa play-out si baraj. Daca se va lua decizie de amanare a omologarii play-off-ului, lucrurile s-ar putea amana. Nu stiu impotriva cui va merge la TAS FCSB-ul, probabil contra LPF sau FRF. Pe 5 iunie se vor trimite numele echipelor participante in cupele europene, daca vor exista schimbari, vor putea fi comunicate ulterior, pana la data tragerii la sorti. Este o mare rusine ca Romania ajunge sa aiba o campioana decisa la TAS, ar fi o pata pentru fotbalul romanesc. FCSB poate merge direct la TAS in momentul cand are obiect" a declarat directorul general al Viitorului, Cristian Bivolaru la Casa Fotbalului.

15:30 26 May

LPF ar fi trimis pe 29 februarie 2016 catre toate cluburile din Liga 1 un document care face orice demers al Stelei la TAS sa fie inutil! In acest document, semnat de catre Justin Stefan, este specificat clar ca in cazul unei egalitati la puncte intre 2 echipe sunt luate in calcul doar rezultatele din faza a 2-a a competitiei!


 

15:24 26 May Florin Prunea l-a atacat dur pe presedintele FRF, Razvan Burleanu: "Este un Ceausescu in miniatura. A bagat pumnul in gura secretarului general al LPF" a spus oficialul celor de la CSM Iasi dupa scoaterea din sala a lui Justin Stefan.
14:04 26 May

Daca nu se omologheaza clasamentul astazi, teoretic ar trebui sa se omologheze dupa barajul de Liga I. Steaua ar intra in criza de timp - ar mai avea la dispozitie aproximativ 3 saptamani sa faca sesizarea la TAS, si sa si primeasca un raspuns.


 

12:55 26 May Cristian Bivolaru, presedintele clubului Viitorul, a venit impreuna cu un avocat.
12:54 26 May

Justin Stefan nu este membru al Comitetului Executiv, asa ca excluderea lui din sala nu influenteaza in niciun fel votul de azi.

Gino reprezinta LPF in Comitetul Executiv. Este in sala si va vota.


 

12:26 26 May

Burleanu l-a dat afara pe Justin Stefan

Burleanu l-a invitat pe Stefan sa paraseasca sala si sa revina doar atunci cand se discuta puncte legate de LPF.

"Am fost obligat sa parasesc sediul Federatiei, iar Razvan Burleanu doveste inca o data, daca mai era nevoie, ca nu este in stare si nu poate sa fie niciodata un lider, un presedinte adevarat, care sa-si respecte partenerii! Este regretabil ca am ajuns sa traim astfel de momente, dar m-am convins pentru a nu stiu cata oara ce caracter are acest personaj care a ajuns sa conduca destinele fotbalului romanesc!", a spus secretarul LPF pentru Gazeta.

10:00 26 May Astazi va avea loc sedinta Comitetului Executiv, in care se va supune la vot interpretarea regulamentului ambiguu ce a dus la scandalul jenant de dupa terminarea playoff-ului.

FRF si LPF si-au intarit pozitiile in ultimele zile, si spun ca Viitorul este campioana Ligii I, dar Gigi Becali spera totusi ca membrii CEx sa ii dea dreptate Stelei.

*Planul Viitorului: "Respectati regulamentul - omologarea se face dupa terminarea sezonului!"

Viitorul a cerut Comitetului Executiv ca omologarea clasamentului sa se faca dupa terminarea sezonului, ca in fiecare an. Asta inseamna dupa finalizarea meciurilor din playout si a meciului de baraj pentru promovare.

Adica in jurul datei de 10 iunie.

FCSB nu vrea sa astepte atat, pentru ca asta ar insemna ca nu mai este timp pentru o eventuala judecata la TAS.

In plus, Viitorul cere o interventie din partea Camerei de Solutionare a Litigiilor, pentru interpretarea regulamentului. Teoretic, prin asta se poate bloca pentru moment actiunea Stelei la TAS, cerandu-se timp pentru aparare.
FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Citeste si:FCSBViitorul
„România, te iubesc!”. Jaful care a distrus agricultura. Fermierii sunt la mila cerului și pierd sute de mii de euro
BRAT
Modifică setările cookies