Liga 1

CFR Cluj și FCSB, pe primele două poziții în topul celor mai valoroase loturi! Dinamo și Rapid, în coada clasamentului

Campioana și vicecampioana ocupă primele două poziții în topul celor mai valoroase cluburi din România.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 04 Septembrie 2021, 17:13
Data actualizarii: Sambata 04 Septembrie 2021, 17:25

Echipele din România au fost eliminate pe capete din competițiile europene, iar de cele mai multe ori a fost vorba de rivali cu o cotă de piață mult mai bună decât a echipelor din țara noastră.

Deci, deși auzim de multe ori că „nu banii joacă pe teren”, se pare însă că, de cele mai multe ori, sumele sunt direct proporționale cu valoarea fotbaliștilor.

O demonstrează din plin și campionatul intern, acolo unde campioana CFR Cluj și vicecampioana FCSB ocupă locurile unu și doi în topul celor mai valoroase loturi. Lotul ardelenilor valorează 33.33 milioane de euro, în timp ce FCSB ajunge până la 29.39 milioane de euro.

Pe locul trei o regăsim pe  Universitatea Craiova, cu 20.79 milioane de euro. Farul Constanța, clubul „Regelui”, ocupă locul patru, cu o valoare de 12.61 milioane de euro.

Ultima echipă (locul cinci) cu o cotă de piață formată din două cifre este Sepsi OSK, a cărei cote ajunge la 10.75 milioane de euro.

Dinamo, pe locul 15 în topul celor mai valoroase echipe din Liga 1

Deloc surprinzătoare este poziția pe care o găsim pe Dinamo, care ocupă abia penultimul loc în acest top, cu un lot cotat la o valoare de 4.04 milioane de euro. Însă poziția „câinilor” poate fi ușor înțeleasă prin faptul că Dinamo se află în insolvență și a fost nevoită să se despartă de mulți fotbaliști pentru a reduce costurile.

Nici nou-promovata Rapid, o altă echipă cu mulți suporteri, nu stă prea bine la nivelul lotului. Potrivit transfermarkt.com, lotul giuleștenilor valorează numai 6.75 milioane de euro.

Pauză în Liga 1

Liga 1 se află în pauză competițională, din cauza meciurilor pe care echipa națională le dispută în această perioadă în preliminariile Campionatului Mondial.

Program națională septembrie

• 2 septembrie: Islanda – ROMÂNIA 0-2 – Laugardalsvollur (Reykjavik)
• 5 septembrie: ROMÂNIA – Liechtenstein, ora 21:45 – Arena Națională (București)
• 8 septembrie: Macedonia de Nord – ROMÂNIA, ora 21:45 – Tose Proeski Arena (Skopje)

Principalele cluburide pe scena fotbalului românesc au profitat de această pauză pentru a-și întări echipele.

FCSB i-a transfera pe Vali Gheorghe și Keseru au semnat cu trupa lui Edi Iordănescu în această perioadă.

CFR Cluj i-a adus pe Culio, Florin Ștefan, Bordeianu, Nana Boateng.

Rapid l-a adus pe Albert Stahl.

Dinamo pare să se fi mișcat cel mai bine. „Câinii” i-au adus pe Gabriel Torje (9), Cosmin Matei (10), Constantin Nica (2) și Răzvan Popa (35).

CITESTE SI

Modifică setările cookies