VIDEO EXCLUSIV "Cel mai bun stranier care a jucat în România!" Lucian Sânmărtean urcă pe piedestal un fost coechipier

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Iunie 2024, 20:01
Data actualizarii: Duminica 09 Iunie 2024, 20:26

Emisiunea Emoții Europene e de luni până vineri, de la 11:00, pe Sport.ro și VOYO. 

Lucian Sânmărtean (44 de ani) a vorbit despre mai multe subiecte în timpul emisiunii Emoții Europene, difuzată de Sport.ro și VOYO. "Magicianul" bistrițean a făcut o incursiune în cariera sa, a povestit ce a simțit la Campionatul European din 2016, dar a subliniat și 'chimia' pe care o avea la FC Vaslui cu coechipierii săi. 

Sânmărtean, la Emoții Europene. "Cel mai bun stranier din România"

Întrebat cine a fost cel mai valoros stranier care a evoluat în prima ligă din România, Sânmărtean l-a numit pe brazilianul Adailton, fostul său coleg de la FC Vaslui, din echipa stelară creată de Adrian Porumboiu. 

'Dacă mă întrebi pe mine, e cel mai bun stranier care a jucat în România. Într-un top al jucătorilor alături de care am jucat e acolo sus", a declarat Lucian Sânmărtean, la emisiunea Emoții Europene, difuzată de Sport.ro și VOYO. 

Adailton are un CV impresionant. De-a lungul carierei de jucător, brazilianul a evoluat pentru Juventude, Guarani, Parma, PSG, Hellas Verona, Genoa, Bologna și FC Vaslui, între 2010 și 2012.

Adailton, la Hellas Verona | FOTO: Imago Images

  • Adailton în Liga 1: 59 meciuri - 17 goluri

  • Adailton în Serie A: 116 meciuri - 26 goluri

  • Adailton în Serie B: 172 meciuri - 57 goluri

11-le tip format de Adrian Porumboiu

"Coman, un portar foarte bun, care cât a fost la Vaslui, n-am avut probleme cu el. Îl aleg totusi pe Kuciak”, a spus Adrian Porumboiu, în trecut, la Orange Sport. Linia de apărare Porumboiu a format-o din: Milanov, Papp, Varela și Celeban. 

La mijlocași, fostul ecuson FIFA s-a gândit la opt jucători: Antal, Pavlovic, Aliuță, Ljubinkovic, Milisavljevic, Sânmărtean, Stanciu și N’Doye. 

“Cam pe toți opt i-aș bãga în echipa idealã. Îi aleg pe Sânmãrtean, Ousmane, Ljubinkovic" În atac, Adrian Porumboiu a ales: “Wesley, Adailton și colegul meu de generatie, Mike Temwanjera”.

Emoții Europene, de luni până vineri, LIVE pe SPORT.RO și VOYO

Emisiunea "Emoții Europene", difuzată pe SPORT.RO și VOYO, oferă fanilor ocazia de a retrăi momente deosebite de la Campionatele Europene prin poveștile și amintirile unor personalități importante din fotbalul românesc. Emisiunea se desfășoară zilnic, cu excepția week-end-urilor, în perioada 29 mai - 13 iunie, și este prezentată de la ora 11:00.

Cele mai importante faze ale competiției vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO, astfel suporterii pot beneficia de acoperire completă a acestui turneu de mare anvergură.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!