EXCLUSIV Lucian Sânmărtean a vorbit sincer despre cariera sa: ”Hagi mi-a spus asta”

Lucian Sanmartean EURO 2024 Gica Hagi Romania EURO 2024 Lucian Sânmărtean
Ionuț Stoica
Data publicarii: Sambata 08 Iunie 2024, 23:29
Data actualizarii: Sambata 08 Iunie 2024, 23:28

Următorul mare eveniment fotbalistic, Campionatul European din Germania , va fi transmis în exclusivitate de PRO TV, PRO ARENA și VOYO, începând cu 14 iunie.

Lucian Sânmărtean a retrăit amintiri de la ultimul turneu final la care a participat naționala României, în cadrul emisiunii "Emoții Europene", moderată de Cătălin Oprișan și Andru Nenciu.

Lupta cu criticile

Fostul internațional a recunoscut că unele remarci negative la adresa stilului său de joc l-au afectat. "Magicianul" a explicat că toate comentariile negative ce veneau erau legate de stilul său de joc și de mișcările "fine" care, uneori, dădeau impresia de ineficiență sau relaxare.

  • Lucian Sânmărtean / Sport Pictures

"Dacă as fi fost mai serios, daca aveam ambiția lui Hagi, dacă nu știu cum.. nu mai eram eu.

Mă deranjau (n.r - vorbele), la antrenament sau în joc, cred că naturalețea cu care mă mișcam dădea impresia de ineficiență, de relaxare și dădea senzația că eu nu îmi doresc să fiu în joc. Dar eu așa alergam, nu puteam să alerg pe toată talpa, ca să par mai muncitor..

Dacă e să o luăm după domnului Hizo (n.r - Viorel Hizo), a avut o discuție cu domnul Vochin, la niște partide pe care le aveam la Vaslui. Lui i se părea că recuperez foarte mult, că alerg foarte mult și l-a sunat pe domn Vochin și l-a întrebat: 'Andrei, te rog frumos uită-te peste statistica ultimelor meciuri și spune-mi ce se întâmplă cu jucătorul ăsta, este cum îl văd eu sau cum îl prezintă presa? Că nu aleargă, că nu face, că...'", a explicat Lucian Sânmărtean, în cadrul emisiunii "Emoții Europene"

Dialogul cu Hagi

Într-un moment de sinceritate, "Magicianul" a rememorat discuțiile avute cu Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai mari fotbaliști români. Comparat în nenumărate rânduri cu "Regele", Sânmărtean a recunoscut că nu se va putea compara niciodată cu actualul antrenor al Farului Constanța și s-a numit chiar "slujitor" în fața sa.

"Am mai discutat si cu domnul Hagi, mi-a zis: 'Trebuie să fii ambițios ca mine", i-am zis: 'Rege, tu ești rege, noi suntem slujitorii, lasă-ne să fim slujitori, tu rămâi rege, că tu ai avut altceva, ai impachetat din fiecare pachet câte ceva'. Hagi a avut de toate, și un pic de dribling și un pic de viteză și un pic de valoare și un pic de execuție. A avut o ambiție care cred că a depășit ambiția lui Dobrin, erau alte timpuri. De asta zic că 'Gicanu' e regele", a continuat Sânmărtean.

Emoții Europene, de luni până vineri, LIVE pe SPORT.RO și VOYO

Emisiunea "Emoții Europene", difuzată pe SPORT.RO și VOYO, oferă fanilor ocazia de a retrăi momente deosebite de la Campionatele Europene prin poveștile și amintirile unor personalități importante din fotbalul românesc. Emisiunea se desfășoară zilnic, cu excepția week-end-urilor, în perioada 29 mai - 13 iunie, și este prezentată de la ora 11:00.

Cele mai importante faze ale competiției vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO, astfel suporterii pot beneficia de acoperire completă a acestui turneu de mare anvergură.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!