Starul cu clauză de 100 de milioane anunță: "Voi fi pregătit pe deplin pentru meciul contra României"

Georgiy Sudakov EURO 2024 Romania Ucraina EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Iunie 2024, 18:15
Data actualizarii: Duminica 09 Iunie 2024, 18:16

Ucraina, prima adversară a României de la EURO 2024, face ultimele pregătiri înainte de plecarea în Germania pentru turneul final.

Spre deosebire de România, Ucraina a ales două adversare de calibru pentru primele două amicale din iunie, Germania (0-0) și Polonia (1-3). Pentru vecinii noștri urmează o ultimă partidă de pregătire împotriva Moldovei, la Chișinău, marți.

Georgiy Sudakov, înainte de România - Ucraina la EURO 2024: "Voi fi pregătit pe deplin"

Mijlocașul Georgiy Sudakov (21 de ani), unul dintre cei mai promițători jucători din lotul Ucrainei, a ratat finalul de sezon de la Șahtior Donețk din cauza unei accidentări, însă acum anunță că este refăcut aproape complet și că va fi apt pentru duelul cu România, programat luni, 17 iunie, de la ora 16:00, ÎN DIRECT pe PRO TV și VOYO.

Sudakov, care are o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro la Șahtior și s-ar afla pe lista granzilor din Premier League, a făcut o scurtă analiză a eșecului Ucrainei din amicalul cu Polonia.

"E greu de spus care a fost motivul principal pentru această înfrângere. Probabil ne-am pierdut concentrarea. Am primit rapid două goluri, apoi a venit și al treilea. E greu să mai recuperezi după, însă am făcut un meci decent, chiar dacă rezultatul este important pentru toată lumea.

Ne pregătim pentru EURO și înțelegem că acesta a fost doar un amical. În primul rând, noi trebuie să ne pregătim pentru primul meci, contra României. 

Nu putem să spunem că am jucat slab, dar două cornere au fost decisive. Când ești condus cu 3-0 în minutul 30 e greu să întorci. În prima repriză, polonezii au avut un pressing avansat, iar noi cred că trebuia să verticalizăm mai mult. Ocaziile noastre au început să apară când am jucat în spatele lor. Sunt aspecte pe care trebuie să le îmbunătățim rapid.

În ciuda accidentării recente, mă simt aproape pregătit. Mai sunt câteva zile, e amicalul cu Moldova și apoi cred că voi fi pregătit pe deplin pentru meciul cu România", a spus Sudakov, citat de sport.ua.

Georgiy Sudakov, care va împlini 22 de ani în septembrie, are 16 meciuri și un gol la naționala de seniori a Ucrainei, alături de care a participat și la EURO 2020.

Presa britanică a scris în ultimele luni că Arsenal, Chelsea, Manchester United, Newcastle și Manchester City ar fi interesate de transferul decarului de la Șahtior Donețk.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!