Liga 1

CCA, decizie controversată înainte de derby! Ce arbitru a delegat pentru Rapid - FCSB

Discuțiile pe seama arbitrajului ar putea fi cu atât mai încinse după această decizie.

Alecu Mihai
Data publicarii: Sambata 14 August 2021, 17:30
Data actualizarii: Sambata 14 August 2021, 17:35

În ciuda faptului că Liga 1 se bucură de prezența a doi arbitrii cotați foarte bine la nivel internațional, Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs, CCA a decis să trimită alt central care să înpartă dreptatea la derby-ul dintre Rapid și FCSB, care se va disputa duminică.

Marian Barbu, un arbitru de 33 de ani, din Făgăraș, va fi ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu (București) și Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe), în timp ce al patrulea oficial a fost desemnat Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe). Aron Huzu (Sibiu) va fi observator.

Marian Barbu este arbitru FIFA din toamna anului trecut, iar în acest sezon a fost la centru în partida dintre Valmiera și Suduva (0-0), din primul tur preliminar al Conference League. În actuala stagiune, centralul din Făgăraș a arbitrat două meciuri din Liga 1: Farul - Gaz Metan 2-0 și FC Botoșani - UTA Arad 2-1.

Barbu a mai arbitrat-o pe Rapid de cinci ori, doar în Liga 2, giuleștenii având cu el patru victorii și un eșec. În schimb, la duelurile celor de la FCSB a fost la centru în doar două rânduri, ambele în sezonul trecut: contra Astrei (3-0) și lui Poli Iași (3-1).

Modifică setările cookies