Liga 1

Becali, vedeta la CNN! UEFA, reactie dura: "DEPLORABIL! Toleranta zero pentru asta!" Scandal urias cu patronul FCSB in prim plan

Gigi Becali a devenit subiect central pe CNN dupa declaratiile date ieri.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Decembrie 2018, 08:19
Data actualizarii: Vineri 21 Decembrie 2018, 09:34

Patronul FCSB a socat prin afirmatiile referitoare la fotbalul feminin si la rolul si statutul femeilor in sportul numarul 1 al planetei, iar CNN i-a dedicat un amplu articol. Jurnalistii americani au cerut si reactia UEFA pe marginea acestui subiect, iar forul continental a raspuns prompt, dur si categoric.

UEFA considera ca "un asemenea comportament este deplorabil" si subliniaza ca "vom arata toleranta zero pentru orice forma de discriminare".

"Lupta pentru a elimina discriminarea, intoleranta si rasismul din fotbal este o prioritate majora pentru organizatia noastra. UEFA considera ferm ca puterea fotbalului poate fi folosita pentru a elimina probleme precum rasismul, homofobia, discriminarea impotriva minoritatilor etnice si institutionale precum slaba reprezentare a femeilor si lipsa diversitatii", se arata in comunicatul remis de UEFA celor de la CNN.

  • Becali, vedeta la CNN! UEFA, reactie dura: DEPLORABIL! Toleranta zero pentru asta! Scandal urias cu patronul FCSB in prim plan

De asemenea, UEFA a punctat si ca echipelor li se recomanda sa aiba o sectie de fotbal feminin, nu le este impus. CNN a cerut si punctul de vedere al FCSB pe marginea subiectului inainte de a publica articolul, insa oficialii clubului din Liga 1 nu au dorit sa comenteze.

De unde a pornit totul

Reactia ferma a UEFA vine ca urmare a declaratiilor facute ieri de patronul FCSB. Gigi Becali a afirmat ca se gandeste chiar sa se retraga din fotbal daca UEFA ii va impune sa aiba o sectie de fotbal feminin.

"Daca vor sa ma puna sa am echipa feminina, ma retrag din fotbal. Cum adica sa faci lucruri împotriva lui Dumnezeu? Am si eu pacatele mele. Dar lucruri nefiresti nu fac. Nu! Asta e aliniere la idelile lui satan. Fetele sa joace handbal, baschet. Cum sa joace femeie fotbal? Nu e facuta pentru fotbal. Madularele ei nu sunt facute pentru fotbal. Femeia a fost facut de Dumnezeu din barbat, pentru barbat. Femeia e facuta sa fie atrasa barbatul de ea. Daca facem asta, batjocorim formele facute de Dumnezeu ca sa îl atraga pe barbat. O schimonosim pe femeie! Boxul si fotbalul le schimonoesc pe femei", a spus Gigi Becali la ProX.

Modifică setările cookies