Așa a apărut ruptura la Dinamo! Cine sunt oamenii aduși în conducere și ce urmăreau când au venit în „Groapă”

Dinamo Cornel Dinu Ionut Negoita Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 10:35
Data actualizarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 10:58

Dinamo traversează o perioadă extrem de dificilă, iar fostul mare dinamovist Cornel Dinu consideră că știe de unde a plecat decăderea echipei din „Ștefan cel Mare”.

Cornel Dinu crede că totul s-a rupt la Dinamo în momentul în care clubul a fost transformat în societate pe acțiuni.

„În 2003, împreună cu Nicolae Badea cu care luam şi care e dinamovist incontestabil, luam majoritatea deciziilor. Am pornit la o operaţiune care se face în ultimii ani de zile. Am încercat să facem o societate pe acţiuni. Soluţia aleasă a fost să se creeze un grup de acţionari. Înţelegerea în grupări, în latinitate, în grupurile de fiinţe umane, e greu de realizat. Rar găseşti un grup eterogen cu aceleaşi decizii. De atunci au apărut dezbinări, tentinţe de a lua decizile unii sau alţii.C

Cum a apărut ruptura la Dinamo

Lucrurile s-au accentuat după 2013, când echipa a ajuns pe mâna, paradoxal, unor simpatizanţi stelişti. Negoiţă şi cu cei care au venit în conducerea lui Dinamo, cu excepţia lui Bălănescu... E interesant că echipa a fost dată unor tipi care au vrut să-şi facă reclamă la Dinamo. Erau sponsori de câţiva ani prin servicii mai mult, decât prin bani direcţi la Dinamo.

Dinu: „Negoiță și cei aduși erau steliști!”

Lumea nu ştie. Atât Negoiţă cât şi cei aduşi din anturajul lui, al hotelurilor, al business-ului avut, erau stelişti la origine. Trec şi peste asta. Nu aveau nimic în comun cu profesionalismul. Onestitatea a fost decisă în alte conjuncturi”, a spus Cornel Dinu, potrivit Telekom Sport.

La final de tur, Dinamo ocupă penultimul loc în clasament, cu opt puncte.

„Dinamo a ajuns în această situaţie, unică în istoria ei... Ca Dinamo şi Clinceni să obţină cel mai mic număr de puncte într-un tur de campionat. Momentul e foarte greu, nu ai de unde aduce jucători”, a mai spus Cornel Dinu. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!