"Ar fi fost o distracție în campionat". Un patron din Liga 1, lecții de manageriat pentru Gigi Becali: unde a greșit patronul FCSB

Gigi Becali FCSB valeriu iftime Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Februarie 2022, 14:12
Data actualizarii: Vineri 18 Februarie 2022, 14:17

Valeriu Iftime este unul dintre patronii cu experiență din Liga 1, care a reușit să gestioneze cu iscusință situația de la FC Botoșani. 

Patronul moldovenilor a vorbit despre felul în care s-a implicat Gigi Becali în strategia echipei FCSB, dar și a strategiei pe care a aplicat-o în vânzarea jucătorilor. 

"E greu de spus, dar la cum gândesc acum, ar fi o distracție în campionat cu o așa echipă și cu Marius Croitoru ca antrenor.

Cred că puteam să gestionez mult mai bine aceste valori și ar fi fost mai profitabile pentru club. La prima vedere, Man, Coman, Moruțan și toți copiii au avut potențial extraordinar, dar au fost vânduți cu sume prea mici. Unii au fost vânduți cu sume bune, dar cel mai bun din România să fie vândut doar cu 10 milioane... România poate vinde jucători mai scump.

FCSB, față de Viitorul, a cules cei mai talentați jucători din România. Și putea obține mai mulți bani. Noi nu am depășit granița de 11 milioane. Jucătorii pleacă nematurizați. Dacă Becali ținea echipa și juca în Europa, se vindeau jucătorii pe bani mai mulți. Pe altă parte, s-au vândut bine pentru că erau tineri, nu s-a vândut valoarea lor fotbalistică viitoare. Dacă îi mai ținea, poate la 23 de ani aveau prețuri mai mici.

Dar la FCSB se puteau face bani mai mulți. De exemplu, nu credeam că Moruțan va pleca pe mai puțin de 10 milioane de euro", a declarat Iftime la Radio Gold FM.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!