Gigi Becali FCSB Stefan Tarnovanu Superliga

Anunțul lui Gigi Becali, după prestația impecabilă a lui Ștefan Târnovanu: "Am schimbat foaia!"

Ștefan Târnovanu a fost titularizat surprinzător în poarta lui FCSB la meciul cu Sepsi, scor 0-0, iar goalkeeper-ul de 21 de ani a avut o prestație impecabilă.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Decembrie 2021, 12:30
Data actualizarii: Marti 21 Decembrie 2021, 12:30

O conjunctură a făcut ca goalkeeper-ul de 1.97m să fie titular în poarta lui FCSB la Sfântu Gheorghe. Ianis Stoica s-a accidentat, Octavian Popescu a fost suspendat, iar Târnovanu a rămas singura variantă viabilă pentru regula U21, trimițându-l pe Andrei Vlad pe bancă, iar pe Cătălin Straton în afara lotului.

Gigi Becali: "De aia e portar Târnovanu, ca să apere"

În ciuda meciului foarte bun făcut de portarul născut la Iași, Gigi Becali spune că nu este impresionat, Târnovanu făcându-și doar "datoria pentru echipă". Finanțatorul de la FCSB declară că nu vrea să procedeze la fel ca în cazul lui Andrei Vlad, când, după câteva meciuri, îl numea "Messi al portarilor", iar ulterior dezamăgea.

"Ce vreți, tată, acum de la mine? Să îl fac și pe Târnovanu ăsta Messi al portarilor așa cum am făcut cu Vlad? Și l-ați văzut apoi pe Vlad că nu îi mai ajungeai la nas? Îl ridicasem pe ăla în slăvi de apoi îmi pierdea meci după meci. Vreți să îi fac statuie lui Târnovanu sau să îi măresc salariul după un singur meci?

Nu, tată! Târnovanu și-a făcut datoria pentru echipă. E treaba lui Toni Petrea ce a spus de el după meci, că el stă cu ei în vestiar și el știe cel mai bine ce trebuie să spună de unul și de altul. Dar de acum eu am schimbat foaia. De aia e portar Târnovanu, să apere. Nu e atacant ca să dea goluri. Lasați-mă cu măriri de salariu, că știu eu ce am de făcut.

Măcar să îi văd eu pe jucători că își dau viața pentru echipă și nu dorm pe teren, că știu eu cum să mă port apoi cu cei care își fac datoria. Așa că Târnovanu are mult de muncă în continuare și vorbărie mai puțină", a spus Gigi Becali, pentru Prosport.

A fost doar al treilea meci al lui Târnovanu la FCSB. Transferat anul trecut, de la Poli Iași, pentru 200.000 de euro, portarul a prins de puține ori lotul primei echipe, apărând mai des în Liga 3, la formația secundă. Singurele două meciuri oficiale pentru ieșean au venit în finalul sezonului trecut, când FCSB pierduse orice șansă la titlu: 0-1 contra Universității Craiova și 0-2 împotriva lui CFR Cluj.

Crescut de Poli Iași, Târnovanu le-a atras atenția celor de la FCSB în startul sezonului 2019/2020, când apăra cu regularitate în Liga 1 la formația din Moldova. Ulterior, a fost convocat la mai multe naționale de juniori, inclusiv la reprezentativa U21.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!