Ionut Chirila Dinamo Superliga Ionuț Chirilă

Ionuț Chirilă nu renunță: ”Ce mai trebuia să fac ca să primesc Dinamo?”

Ionuț Chirilă (57 de ani) a antrenat-o ultima oară pe Academica Clinceni, în Superligă.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Septembrie 2023, 17:21
Data actualizarii: Joi 28 Septembrie 2023, 17:21

Fost antrenor la Centrul de Copii și Juniori de la Dinamo și Rapid, Chirilă nu poate trece peste faptul că nu a primit o șansă ca antrenor la prima echipă a ”câinilor”.

Chirilă este de părere că a parcurs toate etapele necesare pentru a primi o șansă la cel mai înalt nivel, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Ionuț Chirilă: ”Ce mai trebuia să demonstrez?”

”Eu trebuia să fiu antrenor de 20 de ani la Dinamo. Faptul că nu mi s-a dat Dinamo a fost o crimă. Ce mai trebuia să facă Ionuț Chirilă ca să i se dea Dinamo, după ce a făcut o generație fabuloasă despre care tot fotbalul românesc a spus că este Barcelona României și a câștigat patru titluri consecutive de campioni naționali?

Ce mai trebuia să demonstrez? De ce am parcurs toate aceste lucruri? Pentru că vorbim de Dinamo. Este un club care a trebuit să construiască și nu să cumpere și să transforme jucătorii tineri din perspectivă în certitudini.

Un antrenor trebuie să demonstreze că din jucătorul de 19 ani cu 1.500 de dolari salariu/lună, îl aduce la complexitatea tehnico-tactică, fizică și mentală (n.r. a jucătorului matur). Păi ce mai trebuia să facă Ionuț Chirilă ca să primească Dinamo? După tot acest parcurs și după toate aceste etape care l-au adus la experiența indubitabilă de a manageria tehnic un club ca Dinamo”, a spus Ionuț Chirilă, potrivit iAMSport.

Ionuț Chirilă le-a pregătit pe Electromagnetica, CSM Focșani, Jiul Petroșani, UTA Arad, Concordia Chiajna, Poli Iași, ASA Târgu Mureș și Academica Clinceni.

Cel mai lung ”mandat” al său ca antrenor a fost la Concordia Chiajna, unde a strâns 23 de meciuri, între iunie 2013 și martie 2014.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!