JO 2020 Canotajul, pe val! AUR pentru Simona Radiș și Ancuța Bodnar, ARGINT cucerit de echipajul masculin de patru rame 

Simona Radis - Ancuta Bodnar Canotaj Claudia Nechita JO 2020 Jocurile Olimpice
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Iulie 2021, 03:10
Data actualizarii: Miercuri 28 Iulie 2021, 05:01

România a obținut încă două medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după argintul de la scrimă.

UPDATE 4:50 NATAȚIE David Popovici s-a calificat în finală la 100 metri liber, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Elevul lui Adrian Rădulescu a ocupat locul patru în prima semifinală, cu timpul de 47.72, primul loc fiind ocupat de americanul Caeleb Dressel (47.23).

A doua semifinală a fost câştigată de rusul Kliment Kolesnikov.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 4:30 CANOTAJ Dimineața perfectă pentru delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo! În doar 60 de minute, canotorii au obțimnut două medalii. Simona Radiș și Ancuța Bodnar au devenit campioane olimpice la dublu vâsle, în timp ce cvartetul masculin tricolor (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari) a cucerit argintul în proba de patru rame.

Argint pentru echipajul de patru rame după o cursă palpitantă

UPDATE 4:15 CANOTAJ Echipajul masculin de patru rame a cucerit în această dimineață medalia de argint după o cursă dramatică! Tricolorii au încheiat cei 2.000 m de metri cu timpul de 5:43,13, aducând a treia medalie delegației României. 

Pe primul loc s-a situat Australia, cu 5:42,76, iar pe poziția a treia s-a clasat Italia, cu 5:43,60.

Echipajul de patru rame masculin, format din Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, a început perfect cursa, iar la primul punct intermediar (500 m) se situa pe locul al doilea, după Australia, care luase un avans fragil.

Tricolorii au căzut pe locul al treilea la (1.000 m), și-au menținut poziția la 1.500 m, iar finișul a fost entuziasmant. Tricolorii au recuperat senzațional, au urcat pe poziția a doua și au sprintat pentru a-i depăși pe liderii din Australia. 

În ciuda eforturilor, cvartetul României n-a mai reușit să-i depășească pe australieni și au încheiat cu un argint cu valoare de aur. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aur pentru Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle 

Canotajul aduce întâia prezență pe cea mai înaltă treaptă a podiumului pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Sportul care ne-a adus atâtea satisfacții în istoria balului celor cinci cercuri punctează din nou, iar vorbele Elisabetei Lipă, șefa FRC, sunt confirmate. 

La Sea Forest Waterway, România a cucerit miercuri dimineață prima medalie de aur la Tokyo după ce Ancuța Bodnar (22 de ani) și Simona Radiș (22 de ani) au încheiat primele la dublu vâsle, în urma unei curse entuziasmante, dominată de la început până la final.

A 20-a medalie de aur în istoria Jocurilor Olimpice pentru canotajul românesc

Ambarcațiunea tricoloră, principală favorită, a terminat cei 2.000 de metri cu timpul de 6:41,03 (nou record olimpic) confirmându-și statutul de favorită într-o cursă de anduranță. 

Bodnar (CS Dinamo) și Radiș (Steaua) au fost urmate de Noua Zeelandă (6:44,82) și de barca Olandei (6:45,73). 

Bodnar şi Radiş (portdrapelul României la ceremonia de deschidere de la Tokyo) au adus a 20-a medalie de aur a canotajului românesc la Jocurile Olimpice. România a mai cucerit la JO alte 19 medalii, 10 de argint şi 9 de bronz.

Dominație tricoloră pe 2.000 m! AUR pentru Radiș și Bodnar după ce au condus toată cursa! 

UPDATE Cu resurse de energie nebănuite, canotoarele tricolore își mențin diferența liniștitoare față de ambarcațiunile umăritoare și trec primele linia de finiș! AUR pentru România! 

UPDATE La 1.500 m, sportivele în vârstă de 22 de ani ridică strocul și își măresc avansul, trecând înainte cu 500 m de final în 3:19,94. Fetele noastre sprintează pentru aur, având un avans consistent care le permite să viseze pentru medalia supremă!

UPDATE Tricolorele au strocul cel mai ridicat și se detașează la 1.000 m, cu 3:19,94, urmărite de Noua Zeelandă. Simona și Ancuța, duble campioane europene și vicecampioane mondiale își măresc avansul și trec primele și la 1.500 m!

UPDATE 3:18 A început finala la dublu vâsle! Simona Radiș și Ancuța Bodnar conduc după 500 m, cu timpul de 1:39,52

Delegația României are șansa de a cuceri alte medalii la Tokyo după ce Ana Maria Popescu a urcat pe treapta a doua a podiumului în proba de spadă. 

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, componentele echipajului de dublu vâsle, pornesc favorite în finala care va începe de la ora 3:18, LIVE TEXT pe www.sport.ro, în direct pe Eurosport și TVR.

Radiș și Bodnar au promovat în ultimul act cu cel mai bun timp, 7:04,31, obținut în semifinala câștigată categoric în urmă cu două zile, la patru secunde avans față de următoarea clasată, Noua Zeelandă. 

De la 4:10, echipajul masculin tricolor de 4 rame fără cârmaci va lua startul în finală. Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari au ajuns în finală după ce au trecut prin recalificări.

Claudia Nechita a învins-o cu 5-0 pe somaleza Ramla Said Ahmed Ali, la categoria 54-57 kilograme, și va boxa azi, ora 11:15, cu Sena Irie, reprezentanta țării gazdă. 

Dacă va trece de sferturile de finală, eleva lui Adrian Lăcătușu își va asiura medalia de bronz, întrucât în nobila artă, la Jocurile Olimpice, nu se dispută și finala mică. 

Nechita ar putea deveni astfel prima medaliată la JO a boxului feminin românesc. În urmă cu nouă ani, la Londra, ediția la care a fost introdus boxul, România a avut o reprezentantă, pe Mihaela Cijevschi, soția și eleva antrenorului Adrian Lăcătușu. 
 

Program români | Miercuri, 28 iulie 

2:20 CANOTAJ, dublu vâsle masculin, finala B: Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache (dublu vâsle masculin) 

2:30 CANOTAJ, patru rame fără cârmaci feminin, finala B: Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu 

3:18 CANOTAJ, dublu vâsle feminin, finala: Ancuţa Bodnar, Simon Radiş 

4:10 CANOTAJ, patru rame fără cârmaci, finala: MihăiţăvȚigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari 

5:50 CANOTAJ, dublu vâsle categorie ușoară feminin, semifinale: Ionela Cozmiuc, Gianina EBeleagă 

6:00 CANOTAJ, dublu rame masculin, semifinală: Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă 

6:30 CANOTAJ, dublu rame feminin, semifinale: Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi

6:40 CANOTAJ, 8+1, recalificări: Maria Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea (opt rame cu cârmaci feminin) RECALIFICĂRI

6:50 CANOTAJ, 8+1, recalificări: Alexandru Petrişor Chioseaua, Florin Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Vlad Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Nicolae Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Petre Munteanu (opt rame cu cârmaci masculin) 

4:30 NATAȚIE, 100 m liber, semifinale: David Popovici 

11:30 FOTBAL, Grupa B: România - Noua Zeelandă

13:07 NATAȚIE, 100 m liber: Bianca Andreea Costea

13:21 NATAȚIE, 200 m spate, serii: Robert Glinţă 

10:39 TIR CU ARCUL Mădălina Amăistroaie – Long Xiaoqing (China) 

11:15 BOX Sferturi de finală Claudia Nechita – Sena Irie (Japonia) (sferturi de finală)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!