Ana Maria Popescu Eduard Novak Jocurile Olimpice Ana Maria Popescu, replică acidă pentru Eduard Novak: "Sper să veniți dumneavoastră cu aurul de la Tokyo"

Ana Maria Popescu, replică acidă pentru Eduard Novak: "Sper să veniți dumneavoastră cu aurul de la Tokyo"

Ana Maria Popescu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a ajuns în România. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Iulie 2021, 13:54
Data actualizarii: Marti 27 Iulie 2021, 15:37

La sosirea pe aeroport, spadasina a făcut o serie de declarație, unele dintre ele fiind îndreptate spre autoritățile din România legat de felul în care gestionează situația sportului. 

"Am în spatele meu patru oameni, atât am avut la Jocurile Olimpice. Am avut ca sparing partner sportivi de 43 de ani, retrași din activitate, pentru că nu au fost alții mai buni. Sper să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul acela pe care eu nu am fost în stare să-l iau. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane. Sper să facem o sală nouă.", a declarat Ana Maria Popescu la sosirea în țară. 

  • Ana Maria Popescu, replică acidă pentru Eduard Novak: Sper să veniți dumneavoastră cu aurul de la Tokyo

De la ce a pornit totul 

Scrimera i-a răspuns astfel ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, cel care spusese că şi în situaţia în care FR de Scrimă ar fi avut un buget mai mare cu 5 milioane de lei, sportiva Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la JO 2020, nu ar fi reuşit să câştige aurul olimpic.

"După părerea mea şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica", a afirmat Novak la 25 iulie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!