Franța continuă lupta de la distanță cu Rusia! Ultima declarație venită din Hexagon îl va înfuria pe Putin

Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice Paris 2024 / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Martie 2024, 19:02
Data actualizarii: Joi 14 Martie 2024, 19:10

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat miercuri pentru Reuters că speră ca sportivii ruși să fie excluși de la Jocurile Olimpice din Paris.

Sportivii israelieni, pe de altă parte, ar trebui să fie primiți cu brațele deschise, a declarat Hidalgo, în contextul în care organizatorii Jocurilor Olimpice, care se vor desfășura între 26 iulie și 11 august, se pregătesc să gestioneze problemele apărute ca urmare a războaielor din Ucraina și Gaza.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO), care decide asupra acestor chestiuni, urmează să discute la o sesiune viitoare participarea sportivilor ruși și bieloruși la ceremonia de deschidere.

  • Jocurile Olimpice Paris 2024 / Getty Images

Hidalgo nu-i vrea pe ruși în Paris

Până în prezent, sportivii din Rusia și Belarus nu pot participa sub steagul țărilor lor, dar li se permite să concureze ca sportivi neutri - fără steaguri sau imnuri.

"Prefer să nu vină", a declarat Hidalgo într-un interviu pentru sursa citată mai sus.

"Nu putem să ne prefacem că (invazia Rusiei în Ucraina) nu există", a spus primarul socialist. "Nu putem să ne prefacem că (Vladimir) Putin nu este un dictator care amenință astăzi întreaga Europă."

Întrebată despre participarea Israelului la Olimpiadă, în contextul luptelor din Gaza care au urmat ataculului din 7 octombrie al Hamasului, Hidalgo a spus că nu există nicio comparație cu Rusia.

"Sancționarea Israelului în legătură cu Jocurile Olimpice și Paralimpice este exclusă", a spus ea, "pentru că Israelul este o democrație."

CIO nu a impus nicio limită privind participarea sportivilor israelieni.

Primarul Parisului a confirmat că, înainte de Olimpiadă, va avea loc o ceremonie de comemorare a victimelor atacului asupra sportivilor și membrilor echipei israeliene la Jocurile Olimpice de la München din 1972.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!