Marin Cilic Tenis Croatia Tenis dublu masculin Tenis Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice Cine câștigă finala olimpică, croații sau croații? :) Performanță istorică pentru balcanici, nereușită de peste un secol

Cine câștigă finala de la JO? Croații sau croații? :) Performanță istorică pentru balcanici 

Marin Cilic / Ivan Dodig (Croația) vs. Mate Pavic / Nikola Mektic (Croația) este finala turneului olimpic de tenis, proba dublu masculin. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 29 Iulie 2021, 14:00
Data actualizarii: Joi 29 Iulie 2021, 14:44

Croația ocupă joi, 29 iulie locul 15 în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice, cu 2 medalii de aur și una de bronz adjudecate în prima săptămână a evenimentului olimpic, dar au primit o veste incredibilă din proba de dublu a tenisului masculin.

Ultimul act al competiției de dublu masculin la tenis va fi 100% croat și va fi disputat între echipele formate din Marin Cilic și Ivan Dodig, respectiv Mate Pavic și Nikola Mektic. Ultima dată când finala olimpică de dublu masculin a fost jucată între două perechi din aceeași țară s-a întâmplat în 1908, la Londra, iar performanța a fost atinsă doar de două ori până în 2021 în întreaga istorie olimpică. ”Scriem istorie!”, a scris Cilic pe Twitter

Croația a reușit o performanță care nu a mai fost atinsă din 1908


Cilic și Dodig au supraviețuit incredibil în sferturile de finală, învingându-i pe Andy Murray și Joe Salisbury cu revenire de scor, 4-6, 7-6, 10-7, iar în penultimul act i-au eliminat ușor pe neo-zeelandezii Marcus Daniell / Michael Venus, cu un dublu 6-2. 

De partea opusă a fileului, Pavic și Mektic - campionii turneului de la Wimbledon în acest an - au trecut de americanii Tennys Sandgren și Austin Krajicek, scor 6-4, 6-4. Singurul set pierdut de perechea favorită numărul 1 la câștigarea medaliei de aur a avut loc în optimi, în fața duo-ului italian, Lorenzo Musetti - Lorenzo Sonego, de care au trecut cu mare dificultate, scor 7-5, 6-7, 10-7. 

Finala turneului de dublu masculin se va juca vineri, 30 iulie. Precedenta finală olimpică de dublu masculin la tenis a avut-o ca participantă pe România, prin perechea Horia Tecău și Florin Mergea, care au cedat dramatic în trei seturi în favoarea dublului spaniol format din Rafael Nadal și Marc Lopez. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!