Larisa Iordache gimnastica Jocurile Olimpice Tokyo Jocurile Olimpice Accidentarea Larisei Iordache este mai gravă decât se credea! Diagnosticul primit de gimnastă

Accidentarea Larisei Iordache este mai gravă decât se credea! Diagnosticul primit de gimnastă

Problemele medicale au împiedicat-o pe Larisa Iordache să evolueze în finala de la bârnă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 August 2021, 12:56
Data actualizarii: Marti 03 August 2021, 13:14

Larisa Iordache a suferit o accidentare în calificările de la bârnă. Cu toate că a acuzat dureri după ce a terminat exercițiul și a primit îngrijiri medicale chiar în incinta arenei, gimnasta s-a clasat pe locul 4, obținând nota 14,133.

Iordache a sperat că va putea concura în finala de la bârnă, de pe 3 august, și a transmis chiar un mesaj video în care a dorit să le mulțumească tuturor susținătorilor care au încărcat-o cu energie pozitivă în decursul acestor zile dificile. Însă durerile de la gleznă au împiedicat-o să se lupte pentru o medalie la această ediție a Jocurilor Olimpice și și-a anunțat retragerea cu două ore înainte de marele eveniment. 

  • Accidentarea Larisei Iordache este mai gravă decât se credea! Diagnosticul primit de gimnastă

„Nu este vorba despre o entorsă, ci despre o osteoartrită”

Clubul sportiv Dinamo a publicat o fotografie cu radiografia gleznei gimnastei. De asemenea, diagnosticul Larisei Iordache nu este o entorsă, cum se credea la început, ci o osteoartrită. 

Cu acordul Larisei prezentăm diagnosticul primit de ea la Tokyo, după investigațiile efectuate în ziua calificărilor. Nu este vorba despre o simplă entorsă (care între timp s-a recuperat), ci despre o problemă mult mai profundă: osteoartrită la glezna piciorului stâng.

Dicționarul medical:

'Osteoartrita este o afecțiune în care cartilajul protector al suprafețelor articulare se deteriorează o dată cu trecerea timpului. Osteoartrita, denumită și boala articulară degenerativă sau osteoartroză, reprezintă cea mai frecventă formă de artrită și este principala cauză a durerii și invalidității în rândul persoanelor mai în vârstă'.

Am sperat într-un miracol, am fi dorit să o vedem din nou în concurs, să ne bucure cu eleganța și frumusețea ei, dar nu putem să cerem mai mult decât e posibil! 

Suntem lângă tine, Larisa!”, este mesajul publicat de CS Dinamo pe pagina oficială de Facebook. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!