Larisa Iordache gimnastica Jocurile Olimpice Tokyo Jocurile Olimpice

Accidentarea Larisei Iordache este mai gravă decât se credea! Diagnosticul primit de gimnastă

Problemele medicale au împiedicat-o pe Larisa Iordache să evolueze în finala de la bârnă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 August 2021, 12:56
Data actualizarii: Marti 03 August 2021, 13:14

Larisa Iordache a suferit o accidentare în calificările de la bârnă. Cu toate că a acuzat dureri după ce a terminat exercițiul și a primit îngrijiri medicale chiar în incinta arenei, gimnasta s-a clasat pe locul 4, obținând nota 14,133.

Iordache a sperat că va putea concura în finala de la bârnă, de pe 3 august, și a transmis chiar un mesaj video în care a dorit să le mulțumească tuturor susținătorilor care au încărcat-o cu energie pozitivă în decursul acestor zile dificile. Însă durerile de la gleznă au împiedicat-o să se lupte pentru o medalie la această ediție a Jocurilor Olimpice și și-a anunțat retragerea cu două ore înainte de marele eveniment. 

  • Accidentarea Larisei Iordache este mai gravă decât se credea! Diagnosticul primit de gimnastă

„Nu este vorba despre o entorsă, ci despre o osteoartrită”

Clubul sportiv Dinamo a publicat o fotografie cu radiografia gleznei gimnastei. De asemenea, diagnosticul Larisei Iordache nu este o entorsă, cum se credea la început, ci o osteoartrită. 

Cu acordul Larisei prezentăm diagnosticul primit de ea la Tokyo, după investigațiile efectuate în ziua calificărilor. Nu este vorba despre o simplă entorsă (care între timp s-a recuperat), ci despre o problemă mult mai profundă: osteoartrită la glezna piciorului stâng.

Dicționarul medical:

'Osteoartrita este o afecțiune în care cartilajul protector al suprafețelor articulare se deteriorează o dată cu trecerea timpului. Osteoartrita, denumită și boala articulară degenerativă sau osteoartroză, reprezintă cea mai frecventă formă de artrită și este principala cauză a durerii și invalidității în rândul persoanelor mai în vârstă'.

Am sperat într-un miracol, am fi dorit să o vedem din nou în concurs, să ne bucure cu eleganța și frumusețea ei, dar nu putem să cerem mai mult decât e posibil! 

Suntem lângă tine, Larisa!”, este mesajul publicat de CS Dinamo pe pagina oficială de Facebook. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies