Proteste în Italia din cauza conflictului dintre Ucraina și Rusia. Ce se întâmplă cu meciurile din Serie A

protest italia razboi Rusia Serie A Ucraina Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 16:37
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 16:37

Lumea fotbalului a reacționat după ce Rusia a decis să invadeze Ucraina, iar până în prezent au fost anunțate mai multe decizii drastice.

Printre altele, UEFA a decis să mute finala Champions League de la Sankt Petersburg la Paris, clubul german Schalke 04 a decis să elimine de pe tricouri inscripția sponsorului principal Gazprom, iar Mancester United a renunțat la colaborarea cu compania rusească Aeroflot.

Meciuri întârziate în Serie A după izbucnirea conflictului dintre Ucraina și Rusia

Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal, a anunțat și el o măsură în urma conflictului dintre Ucraina și Rusia. Toate meciurile de fotbal care se vor desfășura în Italia în acest weekend vor începe cu o întârziere de cinci minute, în semn de protest față de război.

"Sportul nu este despre politică, dar ne dorim pace", a spus Gravina, citat de Gazzetta dello Sport.

De asemenea, și în Bundesliga a fost anunțată o măsură de protest: înaintea meciurilor din Germania, care se vor disputa în acest weekend, se va ține un minut de reculegere.

În direct la Pro X, joi seară, fotbalistul ucrainean Ruslan Malinovskyi a marcat două goluri în meciul Olympiacos - Atalanta 0-3 și a afișat mesajul "NO WAR UKRAINE" (n.r - "Fără război în Ucraina").

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!