Marele Ibrahimovic se înclină în fața unui fundaș: "Te ucide, pur și simplu! Ați văzut ce a făcut la Londra?"

Zlatan Ibrahimovic Giorgio Chiellini Italia Leonardo Bonucci Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Februarie 2022, 18:48
Data actualizarii: Marti 15 Februarie 2022, 18:50

Zlatan Ibrahimovic (40 de ani) este, în general, un tip greu de impresionat, însă duelurile aprige pe care le-a experimentat în derby-urile cu Juventus l-au determinat să facă o mărturisire.

În noua sa carte, "Adrenaline: My Untold Story", apărută la finalul anului 2021, Zlatan Ibrahimovic nu și-a putut ascunde admirația pentru Giorgio Chiellini, fundașul de fier al lui Juventus, care va împlini în vară 38 de ani.

Zlatan Ibrahimovic: "Chiellini te ucide, pur și simplu!"

Atacantul lui AC Milan, care continuă să evolueze la cel mai înalt nivel chiar și la 40 de ani, s-a arătat impresionat de cuplul de fundași centrali al Italiei de la EURO 2020, format din Giorgio Chiellini și Leonardo Bonucci. Zlatan a evidențiat un moment celebru din finala de la Londra (1-1, 3-2 d.l.d), când Chiellini a făcut tot posibilul pentru a-l opri pe puștiul Bukayo Saka.

"M-a impresionat apărarea naționalei Italiei. Îmi plac Bonucci și Chiellini pentru că am jucat împotriva lor și știu exact de ce sunt în stare. Este un cuplu perfect, se completează excelent. Chiellini te ucide, pur și simplu, în duelurile unu la unu, iar celălalt este mai bun în jocul cu mingea. 

O combinație excepțională. Italia atacă mult, dar știe și cum să se apere. Ați văzut ce i-a făcut bietului Saka în finala de la Londra? Ăsta e Chiellini! Chiar dacă treci de el, chiar dacă îl driblezi, știi că nu e gata. Pentru că va face tot ce poate pentru a te opri. Ce poți să îi faci dacă te ia de gât? Nimic. Te enervezi și mergi mai departe. Ăsta e Chiellini, un monstru.

Îmi place să lupt contra lui, așa cum mi-a plăcut să o fac și cu Maldini, Nesta, Cannavaro, Thuram sau Stam. Adrenalină pură. Ești conștient că mereu trebuie să dai ceva mai mult împotriva acestor giganți pentru că niciodată nu cedează. Dar atunci când reușești să treci de ei, poate după două încercări, te simți important și spui: 'Ce frumos!'", a scris Ibrahimovic.

Anul trecut, și Giorgio Chiellini își arată admirația față de calitățile lui Zlatan Ibrahimovic. Cei doi au fost coechipieri în sezonul 2005/2006, la Juventus, însă ulterior au devenit rivali în partide precum Juve - Inter, Juve - Milan sau chiar Italia - Suedia.

"Zlatan este marele meu inamic. Îl admir foarte mult, ne respectăm reciproc. Am fost colegi în primul sezon la Juve. Nu mi-a fost niciodată frică să-l înfrunt, n-am făcut niciodată un pas în spate împotriva lui. Avea un fizic extraordinar încă de atunci.

Apoi, mi-a devenit inamicul absolut când a plecat la Inter. Fără îndoială, cel mai mare inamic din cariera mea este Ibrahimovic", spunea Chiellini.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!