Italia Roberto Mancini Italia

Mancini, ironii la adresa naționalei Angliei: ”Nu o să ne facem tatuaj cu trofeul înainte”

Italia și Anglia s-au întâlnit în finala Campionatului European.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Sambata 25 Septembrie 2021, 08:59
Data actualizarii: Sambata 25 Septembrie 2021, 08:59
Din articol

Italienii au avut câștig de cauză în duelul jucat chiar pe Wembley, casa tradițională a rivalei din Albion. Înaintea acelei finale, majoritatea suporterilor englezi s-au declarat căștigători ai turneului, însă destinul finalei avea să curme așteptările.

Selecționerul Italiei, Roberto Mancini, și-a amintit de isprava fanilor la o conferință de presă în care a vorbit despre viitorul fotbalului Italian, menționând că echipa lui nu se va declara nicodata câștigătoare înainte de startul unui duel.

"Nu putem face precum englezii, care şi-au tatuat trofeul înainte de finala Euro 2020. Putem să câştigăm Liga Naţiunilor şi ne dorim asta. Este un turneu important pentru noi, jucam în Italia, aşa că sperăm să ne impunem", a spus Roberto Mancini, conform football-italia.net.

Recordul lui Mancini

Italia a remizat în deplasare cu Elveția, la începutul lunii septembrie, scor 0-0, și a stabilit un nou record la nivel internațional.

Campioana europeană are cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere din istorie, depășind astfel Spania și Brazilia, care erau la egalitate cu câte 35 de meciuri.

Prima care a stabilit acest record a fost Brazilia, care a rămas neînvinsă între 1993 și 1996. Spania a egalat performanța reușită de sud-americani între 2007 și 2009, când ibericii au devenit campioni europeni.

Modifică setările cookies